Legendinio režisieriaus vardu pavadintas festivalis laukia visų kino mylėtojų

Rengėjų inf.
2017 kovo 7 d.

Jau kovo 8-10 dienomis Vilniuje vėl vyks kasmetinis „Šoblės Kino Festivalis“. Studentiškų filmų festivalis skirtas pristatyti kinematografiškiausius, įdomiausius, netikėčiausius jaunųjų, dar besimokančių ir jau baigusių Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademiją, kino kūrėjų darbus. Savo filmus festivalyje rodys ir svečiai iš Suomijos, Danijos, Latvijos bei Rusijos.

Anot festivalio organizatorių, įėjimas į festivalį yra nemokamas, todėl trijų dienų renginyje yra laukiami ne tik kino bendruomenės nariai, bet ir visi besidomintys kinu.

Festivalis pavadintas "Šoblės" vardu - LMTA Kino ir Televizijos katedros įkūrėjo, dokumentinio kino klasiko Henriko Šablevičiaus garbei, mat taip jį vadino kino bendruomenė. Legendiniam režisieriui ir jo kūrybos retrospektyvai bus skirta festivalio atidarymo programa. Prisiminimais apie vieną žymiausių lietuvių režisierių dalinsis buvę kolegos ir studentai. Bus parodyti anksčiau nematyti H. Šablevičiaus trumpametražiai filmai.

Iš viso festivalio organizatoriai šiemet parengė net 9-ias programas: konkursinę jaunųjų Lietuvos kino kūrėjų programą, tęstinio tarptautinio LMTA projekto kūrybinių dirbtuvių „ Vasaros Media Studija“ metu sukurtų kino filmų programą, CILECT asociacijos studentų geriausių darbų programą, taip pat festivalio partnerių „Meno Avilys“, „Lithuanian Shorts“ programą, jaunųjų užsienio kino kūrėjų filmų programą ir kitas.

Šių metų festivalio tema - „Karta kartai“  atspindi festivalio organizatorių idėją mobilizuoti skirtingų kino kartų atstovus, o žiūrovus supažindinti su geriausiais pastarojo dešimtmečio jaunųjų kūrėjų darbais.

„Pamiršai metus - nepamiršk darbų“ - festivalio šūkis, siekiantis atkreipti vyresniųjų kino industrijos kartų atstovų dėmesį prisiminti savo studentavimo laikotarpį.

Festivalio tradicija tapo netradicinės festivalio erdvės - LMTA IV-ieji rūmai, dar vadinami „Sluškų“ rūmais, kurie festivalio metu atveria duris visiems norintiems sudalyvauti.

Festivalis organizuojamas ir rengiamas LMTA studentų ir dėstytojų sukurto Šoblės Kino Klubo iniciatyva.            

Daugiau informacijos festivalio internetiniame puslapyje: soble.filmtv.lmta.lt

 

Komentarai