„Kino pavasaryje“ – trijų Baltijos šalių gamybos filmo „Apsimetėliai“ premjera

"Pasakos" inf.
2017 balandžio 4 d.

Balandžio 4 d., tarptautinio festivalio „Kino pavasaris“ metu, kino teatro „Pasaka“ žiūrovai  turės išskirtinę galimybę vieni pirmųjų išvysti įtemptą psichologinę dramą „Apsimetėliai“ (Teesklejad, 2016) bei pabendrauti su filmo režisieriumi Vallo Toomla ir kūrybine grupe. Filmas dalyvauja „Kino pavasario“ konkursinėje programoje „Nauja Europa – nauji vardai“.

„Apsimetėliai“ – atmosferiška santykių drama, žengianti į tamsiąsias žmogiškųjų ryšių subtilybes narpliojančio kino teritoriją. Krizę išgyvenantys Anna (Mirtel Pohla) ir Juhanas (Priit Võigemast) nutaria praleisti atostogas prie jūros, prabangiame draugų name. Siaučiant audrai jie suteikia prieglobstį nepažįstamai porai, panašiai į juos pačius. Ana ir Juhanas apsimeta, kad namas yra judviejų ir įsivelia į painų apgaulės žaidimą, atskleidžiantį žmonių santykių tikrumą bei regimybę.

Ilgametražis režisieriaus Vallo Toomla debiutas „Apsimetėliai“ – bendras Estijos, Lietuvos ir Latvijos kino projektas. Tai jau antras sėkmingai stiprėjančio bendradarbiavimo pavyzdys – „Apsimetėlių“, kaip ir praėjusiais metais pasirodžiusio Kristijono Vildžiūno filmo „Senekos diena“, gamyboje dalyvavo visos trys Baltijos šalys.

Filmas pateko ir į tarptautinės spaudos akiratį: „Stilingai šalta baltiška drama apie atsitiktinę apgavystę“, „klaustrofobiška dūžtančių santykių dinamikos studija, turinti netikėtą metafizinį posūkį“ – apie filmą rašo „The Hollywood Reporter“ ir „Cineuropa“.  Filmas sėkmingai keliauja po tarptautinius kino festivalius – pasaulinė filmo premjera įvyko tarptautinio San Sebastiano kino festivalio konkursinėje programoje „Nauji režisieriai“, jis dalyvavo „Festival Premier Plans d’Angers“ festvalyje Prancūzijoje, tarptautiniame Talino „Black Nights“, Sankt Peterburgo „Voices“, Prahos, Dublino, Pekino, Bengalūro ir kituose tarptautiniuos kino festivaliuose.

Kino teatruose filmas pasirodys nuo birželio 9 d. 

Komentarai