Nuo liepos 21 d. visuose „Forum Cinemas“ kino teatruose - dokumentinis filmas „Audrys“

Rengėjų inf.
2017 liepos 21 d.

Tai gana neįprastas filmas bendrame kino repertuare, tačiau būtent jis galėtų sudominti ieškančius prasmingo, protą ir sielą praturtinančio reginio.

Filmo premjera įvyko gegužės 19 d. Forum Cinemas Vingis kino centre Vilniuje.

„Audrys“ -  filmas apie vienintelį šiuo metu kardinolą Lietuvoje. Audrys Juozas Bačkis, nepaveiktas sovietmečio, laisvas ir todėl dažnai čia nesuprastas, kitoks. Žmogus, kurio misija buvo atėjus naujiems laikams iš esmės pakeisti ir Bažnyčią Lietuvoje. Tai dokumentinis filmas apie asmenybę, kurios daugelis nepažįsta arba susikūrė klaidingą įvaizdį.

Filmavimo vietos buvo Vilnius, Paryžius, Roma ir Užpaliai. Žiūrovai galės pamatyti ne tik epizodus iš kardinolo gyvenimo, bet ir jo artimiausios aplinkos žmones. Įdomiais ir netikėtais prisiminimais apie bendravimą su Audriu Juozu Bačkiu filme dalinasi prezidentas Valdas Adamkus, vyskupai Sigitas Tamkevičius ir Gintaras Grušas, bendradarbė Vatikane Flaminia Giovanelli, brolis Ričardas Bačkis, kunigas Kęstutis Dvareckas, vaikystės draugai iš Paryžiaus ir kiti.

Režisierius Aleksas Matvejevas, scenarijaus autorė Ingrida Laimutytė, operatorius Haroldas Klevinskas, kompozitorius Julius Aglinskas.

Filmo autoriai 2015 m. sukūrė dokumentinį filmą „Pasitikiu Tavimi“, pelniusį publikos prizą Sidabrinių gervių apdovanojimuose. 2016 metais jis buvo nominuotas tarp trijų geriausių pasaulio krikščioniškų filmų festivalyje „Mirabile Dictu“ Romoje.

Visą informaciją apie repertuarą ir bilietus rasite www.forumcinemas.lt

Komentarai