Paaiškėjo Arūno Matelio filmo “"Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta" premjeros Lietuvoje data - 2018. 02. 09

"Nominum" inf.
2017 lapkričio 30 d.

Šiandien pristatyta režisieriaus Arūno Matelio filmo "Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta" premjeros data. Laukiamiausia kitų metų premjera Lietuvoje įvyks vasario 9 dieną. Lietuvos žiūrovai galės išvysti filmą, kuris jau dabar yra nuskynęs laurus ne viename tarptautiniame A klasės kino festivalyje, yra pelnęs ir žiūroviškiausio filmo apdovanojimą. Pats režisierius džiaugiasi, kad nacionalinei filmo premjerai pasirinkta būtent tokia data. "Žiema - labai geras laikas eiti į kiną. Nes pavasaris visus vilioja į gatves. Juo labiau dviratininkus. O jie, tikrai žinau, ypatingai laukia šio filmo premjeros," - juokiasi A. Matelis.

Filmas "Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta" pasakoja apie vienas sudėtingiausių bei populiariausių varžybų pasaulyje - "Giro d'Italia", kuriose vienas svarbiausių vaidmenų tenka vadinamiems "gregory", dviratininkams, kurie metai iš metų rizikuoja savo sveikata ir gyvybe, alina save be gailesčio, sąmoningai atsisakydami pergalės skonio vardan kitų triumfo.

Anot paties režisieriaus, nematoma šio sporto pasaulio pusė, atskleidžianti nugalėtojams pasiaukojusių žmonių nuopelnus - jam tapo pretekstu kalbėti universalia pasiaukojimo tema. "Nematomus herojus, šešėlyje liekančius tikruosius didvyrius galime atpažinti visur - ne tik sporto pasaulyje, bet ir namuose, darbe, gatvėje," - sako A. Matelis.

"Tai filmas, kaip reta, kuris tave įtraukia į savo pasaulį nuo pirmos sekundės. Jau nuo pirmojo kadro visu savo kūnu jauti, kad dviratininkų skausmas tampa ir tavo skausmu, jų žaizdos tampa ir tavo žaizdomis, ir tik filmui pasibaigus suvoki, kad viskas baigta - grįžai į savo realybę. Šis filmas pakeri, net jei nesi dviračių lenktynių gerbėjas ir pats kasdienybėje nevažinėji dviračiu, nes jis pasakoja apie autentišką aistrą ir pasiaukojimą dėl bendro siekio. Pasiaukojimą dėl kito žmogaus," - po pasaulinės filmo premjeros Varšuvos kino festivalyje, kalbėjo festivalio direktorius Stefan Laudyn.

Ne vienas žiūrovas po filmo premjeros Varšuvoje antrino festivalio direktoriui, kad tai filmas net ne apie dviračių sportą, bet apie žmogaus gebėjimą paminti savo egoizmą, vardan kito gerovės, todėl jo tema turėtų būti artima visiems žiūrovams, nepriklausomai nuo interesų, socialinės klasės, amžiaus ar tautybės.

Beveik 8-erius metus režisieriaus A. Matelio kurtas filmas - didžiausias bendros gamybos Europoje kino projektas, kurio gamyboje dalyvavo net aštuonios šalys: Lietuva, Italija, Šveicarija, Airija, Šiaurės Airija, Latvija, Ispanija ir Belgija.

Komentarai