Kino centre „Garsas“ - „Stebuklo“ premjera su Egle Vertelyte, Andriumi Bialobžeskiu ir Luku Trimoniu

"Garso" inf.
2017 gruodžio 7 d.

Gruodžio 10 d. 15 val. į kino centrą „Garsas“ atvyksta filmo „Stebuklas“ kūrybinės grupės nariai: režisierė Eglė Vertelytė, aktorius Andrius Bialobžeskis ir prodiuseris Lukas Trimonis. Pasaulinė filmo premjera įvyko Tarptautiniame Toronto kino festivalyje, kuriame lietuviškas kinas parodytas iš viso tik antrą kartą ir tik po 17 metų pertraukos. Subrandintą ir užsienyje įvertintą E. Vertelytės kūrinį turės galimybę pamatyti ir panevėžiečiai.

Filme išvysite talentingiausius Lietuvos ir užsienio aktorius. Pagrindinį vaidmenį atlieka Eglė Mikulionytė, pelniusi du Šv. Kritoforo apdovanojimus ir Auksinį scenos kryžių. Taip pat Amerikos lietuvis – Vyto Ruginis, vaidinęs kultiniuose amerikiečių TV serialuose, tokiuose kaip: „Ligoninės priimamasis“, „X failai“, „CSI Majamis“, „Daktaras Hausas“ ir kituose. Kunigo rolę suvaidino vienas žymiausių ir daugiausiai patirties turinčių lenkų kino ir teatro aktorių Danielis Olbrychskis. Danielis vaidino tarptautiniuose prancūzų, vokiečių, italų ir amerikiečių filmuose, tarp kurių buvo ir „Druska“, kuriame aktorius vaidino su Angelina Jolie. Būsimas kino centro „Garsas“ svečias Andrius Bialobžeskis puikiai pažįstamas iš  lietuviškų filmų „Kai apkabinsiu tave“ ir „Aš esi tu“, o taip pat iš TV serialų: „Nekviesta meilė“, „Pasmerkti“ ir kitų. Jis yra Auksinio scenos kryžiaus laureatas bei pelnė Sidabrinės gervės apdovanojimą už geriausią pagrindinį vaidmenį. „Stebukle“ gydytojo vaidmenį sukūrė Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorius, visuomenės veikėjas Laimutis Sėdžius.

Ši tragikomiška istorija pasakoja apie kiaules, stebuklus, kiaulišką kapitalizmą ir sistemų sandūroje išgyventi bandantį žmogų. Vaizduojama 1992 metų Lietuva, skendinti ekonominėje krizėje: darbo nėra, bankai bankrutuoja, o prie dešros, kurios kilogramas kainuoja 350 talonų, driekiasi eilės. Irena bando išlaikyti kiaulių fermą ir jos darbininkus. Padėti jai gali tik stebuklas. Ir jis įvyksta! Tiksliau – atvyksta. Raudonu Kadilaku į kaimą atvažiuoja žavingas amerikietis Bernardas. Ir pažada: kentėti liko nedaug – jis išgelbės fermą nuo bankroto ir netrukus Biednių gyventojai gyvens kaip Amerikoje. Ar Bernardas padės Irenai išgelbėti kiaules? O gal pats pakiš jiems kiaulę? 

Komentarai