Filmas „Tarp pilkų debesų“ pasirašė sutartį su CAA – prestižiškiausia pramogų verslo valdymo ir talentų paieškos agentūra

Rengėjų inf.
2018 sausio 16 d.

Tarptautiniai vandenys atsiveria lietuviškam kino projektui. Didžiausia pramogų verslo valdymo ir talentų paieškos agentūra Holivude CAA („Creative Artists Agency“), dirbanti su A lygio žvaižgdėmis kaip George Clooney ar Stevenas Spielbergas, pasirašė sutartį su pagal Rūtos Šepetys bestselerį kuriamu filmu „Tarp pilkų debesų“.

Los Andžele įsikūrusi agentūra rūpinsis Tarp pilkų debesų“ platintojo JAV paieška. „Tokioje didžiulėje rinkoje galioja tam tikros taisyklės. Kaip norimą aktorių gali pasiekti tik per agentą, taip ir filmo platintoją gali susirasti tik pats turėdamas agentą. Džiugu, kad CAA, kurią galima vadinti pramogų verslo gigante, tampa lietuviško filmo agente. Tai neabejotinai svarus žingsnis siekiant didesnės žiūrovų auditorijos“, – sako filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas.

„CAA yra žinoma kaip didžiausia ir turinti didelę galią pasaulyje talentų paieškos ir pramogų verslo valdymo agentūra. Beprotiškai džiaugiuosi, kad būtent ši agentūra atstovauja filmą „Tarp pilkų debesų“ ir rūpinasi jo bendradarbiavimu su tarptautinėmis filmų platinimo kompanijomis tam, kad mūsų kūrinys būtų pamatytas kuo plačiau pasaulyje.  Gera žinoti, kad tarptautinė kompanija tiki mūsų filmo svarba ir tikslu – pasakoti istoriją apie trėmimo į Sibirą patirtis“, – sako filmo režisierius Marius Markevičius.

CAA laikoma įtakingiausia talentų paieškos ir pramogų verslo valdymo agentūra ir savo sąskaitoje turi prestižiškiausius klientus. Kompanijoje dirba 1800 darbuotojų visame pasaulyje ir atstovauja tokio lygio žvaigždes, kaip  Leonardo DiCaprio ir Meryl Streep, su ja dirba tokie režisieriai, kaip J. J. Abramsas („Žvaigždžių karai“) ar Jamesas Cameronas („Titanikas“, „Avataras“).

tos Šepetys romanas „Tarp pilkų debesų“ lietuvių tremties į Sibirą istoriją pasakoja paauglės merginos Linos Vilkas akimis. Pasaulyje jau parduota per milijoną šios knygos egzempliorių, ji išversta į daugiau nei 50 kalbų. Pagal romaną kuriamas filmas šią auditoriją dar labiau išplės.

Tarp pilkų debesų“ kuria tarptautinė Lietuvos, JAV ir D. Britanijos prodiuserių komanda. Filmo režisierius Los Andžele gimęs ir užaugęs Marius Markevičius, žinomas filmo „Kita svajonių komanda“ režisierius. Filme vaidina užsienio ir lietuvių aktoriai: Bel Powley („Paauglės dienoraštis“), Lisa Loven Kongsli (Force Majeure“, „Nuostabioji moteris“), Sophie Cookson ( „Kingsman“), iš  „Vikingų“ serialo pažįstamas Peter Franzén, geriausiu JAV serialu „Auksiniuose gaubliuose“ pripažinto „Mr.Robot“ aktorius Martin Wallström, Aistė Diržiūtė, Gabija Jaraminaitė, Darius Meškauskas, Ramūnas Cicėnas ir kiti.

Filmo kompozitorius – „Oskaruinominuotas Volker Bertelmann Hauschka, filmą montavo „Oskaro“ nominantė, australė Veronika Jenet.

Tarp pilkų debesų“ Facebook paskyra:  https://www.facebook.com/TarpPilkuDebesu/

Komentarai