„Stebuklas“ atkeliauja į namus

Rengėjų inf.
2018 vasario 4 d.

Prieš 25 metus, kuomet vyko filmo „Stebuklas“ veiksmas, norint pamatyti naujesnį filmą tekdavo iš nelegalių punktų nuomotis perrašytą VHS kasetę ir kooperuotis pas draugą ar giminaitį, kuris turėjo videomagnetofoną. Šiandien šie tam tikrą nostalgiją keliantys nepatogumai išnyko – mėgautis naujausiais filmais įmanoma neišeinant iš namų.

Neseniai kino teatrus pasiekusi lietuviška tragikomedija „Stebuklas“ iš didžiųjų Lietuvos ekranų persikelia tiesiai į žiūrovų namus. Išmaniosios televizijos „Telia“ žiūrovai filmą galės pamatyti patogiai įsitaisę ant sofos. Videonuoma – tai puiki alternatyva pamatyti tarptautiniuose festivaliuose ir Lietuvos žiūrovų įvertintą filmą tiems, kurie nespėjo apsilankyti kino teatre ar filmus mėgsta žiūrėti jaukioje namų aplinkoje. 2.99 EUR – tiek kainuos galimybė legaliai pasižiūrėti ką tik kino teatruose rodytą filmą bet kuriuo metu, kelių mygtukų paspaudimu, šeimos ar draugų būryje.

„Labai džiaugiuosi technologijų kuriama laisve rinktis ką ir kada žiūrėti. Be šitos galimybės – didžiosios dalies pamiltų filmų, istorijų iš skirtingų pasaulio kraštų ir įvairiomis kalbomis kalbančių herojų nebūčiau ir pamatęs. Nuoširdžiai tikiu, kad mūsų ironiška tragikomedija, nukelianti į 1992 metus pas kiaulių fermos vedėją Ireną, pravirkdys ir prajuokins dar daug žiūrovų iš viso pasaulio. Juk filmo kelionė dar tik prasidėjo. Filmas jau prieinamas žiūrovams 24-iose užsienio šalyse. Na, o kol Prancūzai eis į kino teatrus, Lietuvos žiūrovai galės mėgautis filmu namuose kada tik panorės“, – sako filmo prodiuseris Lukas Trimonis.

„Stebuklas“ jau sulaukė tarptautinio pripažinimo. Po pasaulinės premjeros Toronto kino festivalyje filmas dalyvavo dar 9 tarptautiniuose festivaliuose, tarp kurių – net trys aukščiausios klasės. Per ateinančius keletą mėnesių filmas bus pristatytas dar 5 festivaliuose, artimiausi iš jų – Anonės kino festivalis Prancūzijoje ir Glazgo kino festivalis Didžiojoje Britanijoje. „Stebuklas“ jau parduotas platinimui Prancūzijoje, JAV ir 22-ose Azijos šalyse, tarp jų: Kinijoje, Honkonge, Tailande, Indijoje, Vietname ir kt. „Stebuklui“ intensyviai keliaujant užsienyje, kur filme vaizduojamas pasaulis yra egzotiškas ir nepatirtas, filmo kūrėjai nori suteikti kuo daugiau galimybių filmą pamatyti lietuviams, kuriems filmo tema aktualiausia ir iki skausmo artima – tai jų pačių, jų tėvų ir senelių istorijos, kurios didžiajame ekrane vaizduojamos pirmą kartą.

Tragikomedija „Stebuklas“ pasakoja apie 1992-uosius metus, kai sugriuvus sistemai, kurioje gyventa daug metų, visuomenė buvo priversta prisitaikyti prie naujos, nepažįstamos ir laukinės kapitalistinės realybės. Filmo istorijos centre – Lietuvos kaime veikiančios kiaulių fermos vedėja Irena (vaidina Eglė Mikulionytė), kuri žlugus Sovietų Sąjungai ir planinei ekonomikai, priversta išgyventi didelius pokyčius. Filme netikėtai atsiranda herojus –Amerikos lietuvis Bernardas (vaidina Holivudo aktorius Vyto Ruginis), kuris žada investuoti į fermą ir atgaivinti provincijos miestelį savo tėvų atminimo vardan.

Filmo anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=DqjivtrydCI.

 

Komentarai