Pasirodė įspūdingi atsiliepimai apie ilgai lauktą Arūno Matelio filmą „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“

Nomnum inf.
2018 vasario 9 d.

Vasario 9-ąją kino teatruose pradedamas rodyti naujausias Arūno Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“, o viešojoje erdvėje skamba žinomų žmonių atsiliepimai apie filmą. „Stogą nešanti kokybė“, „nelietuviškas gerąja šio žodžio prasme“ – tai tik keli iš daugelio nuoširdžių įvertinimų šiam laukiamam filmui.

Filme žiūrovai mato prestižinių lenktynių „Giro d’Italia“ užkulisius, kurių jokiam kino režisieriui nebuvo leista filmuoti net 40 metų. A.Matelis pasirinko stebėti ne tuos, kuriuos matome ant nugalėtojų pakylos ar per televiziją kertant finišą. Jo žvilgsnis nukrypo į vadinamuosius gregorius, dviratininkus, kurie savo gyvenimą dedikuoja tam, kad pergalę pasiektų komandos lyderis.

Žinomi kultūros, verslo, sporto ir pramogų pasaulio atstovai jau matė filmą iškilmingos premjeros metu. Aštuonerių metų darbo pareikalavęs filmas įvertintas plojimais atsistojus bei lavina teigiamų atsiliepimų gyvai ir režisieriaus paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Atsiliepimai po filmo premjeros: https://youtu.be/HpZergbej2w

Galima pagalvoti, kad tai kūrinys apie dviračių sportą, tačiau aš ten pamačiau „Kitą planetą“ kupiną vertybių, aistros ir atsidavimo. Verta pamatyti tokį pavyzdį, kad norėtum surasti savąją aistrą gyventi. Nusiimu kepurę ir ploju atsistojęs. Nuoširdžiai“, – dalijosi lenktynininkas Benediktas Vanagas.

„Profiškas, dinamiškas, žavus, turiningas, nesentimentalus, racionalus, tikslus“, – „Facebook“ rašė teatro režisierius Oskaras Koršunovas.

„Pasižiūrėjęs Arūnas Matelis „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ imi daug galvoti apie skirtingas laikrodžio rodyklės ir tą rodyklę judinančio ratuko šloves. Ir knaisiotis savo viduje – kiek pats galėtum atiduoti, kad laimėtų kiti ir niekad nesiparintum, kad nelaimėsi pats“, – mintimis dalijosi rašytojas Aidas Puklevičius.

„Didžiausi sveikinimai kūrėjams, kurie padarė taip, kad didžiuojiesi būdamas lietuvis!“, – džiaugėsi aktorė Elžbieta Latėnaitė.

„Filmas apie atsidavimą, pasiaukojimą, apie džiaugsmą ir laimę, kai pasiseka kitam. Būdami lūzeriai, eitume toliau!“, – teigė laidų vedėjas Ignas Krupavičius.

„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ – kinuose nuo vasario 9 d.

Komentarai