Istorinę dramą „Pelėdų kalnas“ kino centre „Garsas“ pristatys kūrybinės grupės nariai

"Garso"inf.
2018 vasario 20 d.

Vasario 21 d. 18 val. kino centre „Garsas“ žiūrovus suburs išskirtinis filmo „Pelėdų kalnas“ seansas, kurio pristatyti atvyks režisierius Audrius Juzėnas, prodiuserė Justina Ragauskaitė ir kiti kūrybinės grupės nariai.

„Pelėdų kalnas“ – tai istorija apie 1947-1952 m. Lietuvoje susiklosčiusius politinius ir istorinius įvykius, partizanų ryžto ir nešamos žinios kelionę, pralietą kraują, herojų tarpusavio meilę bei santykius, pokario kartą, tvyrojusią baimę būti nubaustam, ištremtam ar nužudytam, bet taip ir nenumalšinusią nepriklausomybės šauksmo. Tai - filmų „Vilniaus getas“ ir „Ekskursantė“ režisieriaus A. Juzėno naujas darbas ir dovana Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. „Istorija nenuėjo labai toli. Neišmoktos istorijos pamokos vis kartojasi ir turime iš jų mokytis.  Noriu, kad jaunoji karta pajustų kraujo skonį, suvoktų gyvybės vertę, kai reikės apsispręsti, ką daryti“, – teigė režisierius.

Vasario 16 dieną visoje Lietuvoje prisatytas filmas sulaukė daugybės apsilankiusių komplimentų, tad, kas dar nespėjote filmo pamatyti ir įvertinti, tą galės padaryti dalyvaujant ir kūrybinės grupės nariams jau rytoj, 18 val. kino centre „Garsas“. Iš pirmų lūpų išgirsite, kaip gimė dramatiškos lietuvių istorijos ekranizacija.

Daugiau informacijos:

www.garsas.lt

Komentarai