Pristatytas „Sidabrine gerve“ apdovanoto filmo “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta” garso takelis

Nominum inf.
2018 birželio 28 d.

Sidabrinės Gervės apdovanojimuose kompozitorius Alberto Lucendo apdovanotas už geriausią kompozitoriaus darbą, kuriant Arūno Matelio filmo “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta” garso takelį. Vakar, Birželio 27 dieną, pirmą kartą pristatyta limituota vinyl plokštelių serija su šio filmo muzika.

Alberto Lucendo – ispanų kompozitorius, gyvenantis Berlyne. Muziką kinui Alberto pradėjo kurti maždaug prieš 5 metus. Kompozitorius jau sukūrė garso takelį ne vienam filmui, tarp kurių ir “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta”, už kurį jis buvo įvertintas Lietuviųk kino akademijos apdovanojimu.

Gavęs nominaciją, MIC pokalbių ciklui su kino kompozitoriais Alberto Lucendo pasakojo apie darbą su lietuvių režisieriumi: “Arūnas pranešė, kad jam patinka melodija, skirta finalinei scenai. Iš tiesų ji ir skamba filme. Nieko daugiau nekeičiau. Bet antroji melodija buvo ne visai tai, ko jis norėjo. Arūnas taip pakomentavo: „Norėčiau tokio skambesio, tarsi dvi planetos šoktų susikibusios prieš Saulę.“ Su šia „koncepcija“ vėlgi nukeliavau į studiją, sėdau prie pianino, užsimerkiau ir pabandžiau įsivaizduoti tokį šokį. Kitą dieną nusiunčiau įrašą Arūnui. Jis atsakė: „Ką gi, dabar žinai, kaip skamba dvi planetos, šokančios priešais Saulę. Galime dirbti toliau.“

Vinyl plokštelė susideda iš šešių, dar niekur nepristatytų muzikos kūrinių, skambėjusių Arūno Matelio naujausiame filme. Tarp jų – ir paminėtasis “Planetų šokis” (eng. “Dancing planets”).

Užsisakius vinyl plokštelę taip pat suteikiama galimybė visus kūrinius atsisiųsti skaitmeniniu formatu. Ketvirtadalis šios limituotos plokštelių serijos jau buvo nupirktas.

“Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta” garso takelį galite įsigyti čia:  https://www.diggersfactory.com/vinyl/224717/alberto-lucendo-wonderful-losers-a-different-world-original-motion-picture-soundtrack 

Komentarai