„Kine po žvaigždėmis” – geriausi praėjusių metų lietuviški filmai

"Pasakos" inf.
2018 rugpjūčio 6 d.

Devintąjį sezoną R.Banionio filmo „Vaikai iš „Amerikos“ viešbučio“ peržiūra pradėjęs „Kinas po žvaigždėmis” ir toliau džiugina lietuviško kino mylėtojus. Kino seansuose po atviru dangumi  laukia net trys žiūrovų meilę ir kino kritikų pripažinimą pelnę filmai.

Rugpjūčio 6 d. Valdovų rūmų kieme susirinkę žiūrovai išvys geriausiu metų dokumentiniu filmu pripažintą Arūno Matelio darbą „Nuostabieji Lūzeriai. Kita Planeta“. Dokumentinis pasakojimas, praveriantis duris į prestižinių lenktynių „Giro d’Italia“ užkulisius, vis dar tęsia kelionę po kino festivalius visame pasaulyje. „Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose naujausias A.Matelio filmas buvo pripažintas ne tik geriausiu dokumentiniu filmu, bet laimėjo geriausio kompozitoriaus apdovanojimą bei publikos simpatijų prizą.

Filmo anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=m6HEf6HuVR8

Rugpjūčio 20 d. žiūrovai turės galimybę išvysti režisierės Eglės Vertelytės tragikomediją „Stebuklas“, triumfavusią šių metų „Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose. Tragikomiškas, į gūdžius devyniasdešimtuosius nukeliantis pasakojimas, Lietuvos kino apdovanojimuose buvo pripažintas geriausiu ilgametražiu vaidybiniu filmu, pelnė apdovanojimus už geriausią režisūrą, geriausią scenarijų, o filme vaidinusi Eglė Mikulionytė apdovanota statulėle už geriausią aktorės vaidmenį.

Filmo anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=JiUnujKeDag

Keliauti į magišką senųjų Lietuvos girių pasaulį rugpjūčio 27 d. pakvies lankomumo rekordus mušantis Mindaugo Survilos filmas „Sengirė“. Filmas jau parodytas vienuolikoje valstybių, įskaitant ir birželio mėnesį vykusį Sidnėjaus kino festivalį. „Sengirėje“ negirdėti užkadrinio balso, kuris gan įprastas gamtos dokumentikai. „Kino po žvaigždėmis“ žiūrovai galės pasinerti į šimtamečių Lietuvos girių vaizdų ir garsų pasaulį ir patirti unikalų pirmykštį Lietuvos miško potyrį seanse po atviru dangumi.

Filmo anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=LOjaWq43Bsk&t=19s

Kino seansai po atviru dangumi Valdovų rūmų kieme vysta visą rugpjūtį, kiekvieną darbo dienos vakarą. Filmų programą pristato Samsung. Renginį finansuoja Lietuvos kino centras.

Visa filmų programa: www.kinopasaka.lt 

Komentarai