Baigtas filmuoti debiutinis režisieriaus Tomo Smulkio filmas ,,Žmonės, kuriuos pažįstam”

Rengėjų inf.
2018 rugsėjo 26 d.

Rugsėjo mėnesį Vilniuje baigtas filmuoti debiutinis režisieriaus Tomo Smulkio filmas  ,,Žmonės, kuriuos pažįstam”.

 

Filmo istorijos centre - trys Vilniaus miesto gyventojai, vienu ir tuo pačiu metu atsidūrę lemtingų asmeninių sprendimų akivaizdoje. Goda (aktorė Gabija Jaraminaitė)  po prieš dešimtmetį patirtos traumos mokosi atrasti ryšį su kitu žmogumi, Justė (Milda Noreikaitė), visą laiką gyvenusi kitų suplanuotą gyvenimą, pagaliau turi priimti sprendimą pati, ir Vytas (Arūnas Sakauskas) po dvidešimties metų santuokos palieka šeimą, nedrįsdamas įvardinti tikrosios skyrybų priežasties.

 

Tai pirmasis ilgametražis filmas ir operatoriui Vytautui Plukui, ir scenarijaus bendraautorei Birutei Kapustinskaitei, kuri yra parašiusi ne vieną trumpametražio filmo scenarijų, o už pjesę teatrui ,,Terapijos” 2018 metais apdovanota ,,Auksiniu scenos kryžiumi”.

 

,,Man labai įdomu, kaip besikeičianti erdvė – miestas,  kuriame mes gyvename,  įtakoja mus pačius. Filme norėjau užfiksuoti nuolat ir stipriai prieš mano akis besikeičiantį Vilnių. Jame gyvenu nuo pirmųjų studijų metų ir visą šį laiką keliu klausimą, kaip greitai prie šio išorinio - visuomenės ir aplinkos - virsmo gali prisitaikyti pats žmogus? Kas vyksta su mumis, kai viskas aplink kinta greičiau nei mes patys,”- mintimis apie filmo sumanymą dalinosi režisierius Tomas Smulkis, kurio ankstesnio dokumentinio filmo  ,,Rojaus beieškant” herojumi  tapo Švedijos sostinė Stokholmas.

 

Be pagrindinių aktorių filme taip pat filmavosi aktoriai Jolanta Dapkūnaitė, Indrė Patkauskaitė, Juozas Budraitis, Paulius Markevičius, Dainius Svobonas ir kiti. Filmo prodiuserė - Dagnė Vildžiūnaitė, kurios filmografijoje tai jau šeštasis ilgametražis debiutinis filmas, tarp kurių režisierės Giedrės Žickytės dokumentinis filmas  ,,Kaip mes žaidėme revoliuciją”, režisieriaus Mykolo Vildžiūno vaidybinis filmas  ,,Nesamasis laikas”, Linos Lužytės vaidybinis filmas  ,,Amžinai kartu” ir šią savaitę ekranus pasieksiantis režisierės Giedrės Beinoriūtės filmas  ,,Kvėpavimas į marmurą”.

 

Planuojama, kad Lietuvos kino teatrų žiūrovus  Tomo Smulkio debiutinis filmas pasieks 2020 metų pradžioje.

 

Filmo gamybą dalinai finansavo Lietuvos kino centras.

 

Komentarai