Prasidėjo Arūno Matelio filmo “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta” rodymai Šveicarijoje

"Nominum" 'inf.
2018 spalio 9 d.

Spalio 8 d. įvyko šveicariška “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta” premjera. Filmas parodytas Ciuriche – bilietai į seansą buvo išparduoti jau prieš dvi savaites. Nuo šio seanso prasidės filmo platinimas visoje Šveicarijoje. Vieni iš filmo ko-prodiuserių – Šveicarijos kompanija „Dok Mobile“.

Premjeroje, vykusioje Ciuriche, susirinko pilna salė. Renginyje dalyvavo vieni žymiausių Šveicarijos dviratininkų, žiniasklaidos atstovai.

Visą spalio mėnesį numatyti rodymai įvairiuose Šveicarijos miestuose, daugiau nei 15-oje kino teatrų: Ciuriche, Berne, Lucerne, Biele, Freiburge ir daug kitų miestų.

Filmas susilaukė žiniasklaidos dėmėsio, pagrindinėje medijoje – žurnale “La Liberte”, dienraštyje „Neue Zürcher Zeitung“, dviratininkų žurnale „Ready to ride“ – pasirodė net kelios recenzijos. “Filmas “Nuostabieji lūzeriai” yra meilės deklaracija dviračių sporto pagalbininkams. Matelis parodo dviračių sportą tokį, koks jis iš tikrųjų yra, be jokio medijos iškreipimo, paprastai ir be patoso.” – rašė Sebastian Bräuer viename iš pagrindinių Šveicarijos dienraščių „Neue Zürcher Zeitung“.

“Nuostabieji lūzeriai nuneša mus į šio chaoso širdį ir parodo jo pasekmes žmogui. Tai filmas, kuris privalo būti pamatytas ir parodytas... Graži duoklė mūsų sporto neapdainuotiems herojams. Arūno Matelio aistra dviračių sportui matosi ekrane.” – citata iš Gaëtan Fragnière dienoraščio recenzijos jo garsiame internetiniame dienoraštyje.

Šiandien, spalio 9 d. vyks išskirtinis seansas Liuksemburge, Cineast filmų festivalyje. Seanse dalyvaus Tour de France čempionas, Liuksemburgo dviratininkas Andy Schleck, taip pat legendinis rašytojas Mike McQuaide. 

Komentarai