Kinematografininkų sąjungos Kino klube - pasakojimas apie intelektualus, kuriuos suvienijo Lietuva

Kinematografininkų sąjungos inf.
2019 sausio 16 d.

Šį ketvirtadienį, sausio 17 d. 18 val. Kinematografininkų sąjungos Kino klube - dokumentinis filmas “Romas, Tomas ir Josifas”.

Tai - pirmas filmas iš daugybės apie pasaulinio garso poetą, Nobelio premijos laureatą Josifą Brodskį sukurtų juostų, pristatantis Lietuvos įtaką rašytojo (1940-1996) likimui. Filme sužinome apie artimus J. Brodskio draugus poetą, vertėją Tomą Venclovą ir fiziką, visuomenės veikėją Ramūną Katilių.

Rusijos mieste Gatčinoje, netoli Sankt Peterburgo, XXIV-ajame kino festivalyje „Literatūra ir kinas“ ši lietuvių studijos „Ketvirta versija“ prodiusuota dokumentinė juosta „Romas, Tomas ir Josifas“ (režisierė Lilija Vjugina) pelnė pagrindinį prizą dokumentinių filmų kategorijoje. 
Filmo scenarijaus autorė ir režisierė Lilija Vjugina yra Rusijos dokumentikos mokyklos atstovė, daugelio apdovanojimų nominantė ir konkursų laureatė. Lilija gimė ir augo Vilniuje, Klaipėdos gatvėje, vos dvi minutės kelio nuo namo, kuriame nuolat apsistodavo Brodskis.
Prodiuserė - Teresa Rožanovska.

Kino klubo renginiai yra atviri ir nemokami visiems vilniečiams ir miesto svečiams, jie vyksta kiekvieną ketvirtadienį, 18 val. Kinematografininkų sąjungoje, adresas - Vasario 16-osios g. 8, durų kodas 25. 

Komentarai