Lietuvos kino ir televizijos moterys kviečiamos į mentorystės programą (registracija iki balandžio 12 d.)

2019 kovo 22 d.

Lietuvos kino ir televizijos industrijų moterys kviečiamos į pirmą kartą rengiamą profesinės mentorystės programą „Lithuanian Shorts Mentorship. Tai pusmečio trukmės programa, kuria siekiama suteikti trūkstamų žinių, skatinti atrasti naujas profesinio tobulėjimo galimybes bei ryžtingai tęsti savo karjerą kino ir televizijos srityse. Programą įgyvendina lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts, finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Gegužės-spalio mėnesiais vyksiančios programos metu atrinktos dalyvės turės galimybę konsultuotis su Lietuvos kino ir televizijos industrijos profesionalais, kurie dalinsis savo žiniomis ir patirtimi, padės dalyvėms atrasti atsakymus į kylančius klausimus bei tinkamai nukreips programos pradžioje užsibrėžtų tikslų įgyvendinimo link. Mažiausiai kartą per mėnesį bus organizuojami individualūs susitikimai su mentoriais, kurių metu dalyvės turės progą arba pasigilinti į savo profesinę sritį, arba išbandyti kitas kino ir televizijos sritis.

„Mentorystės programą įkvėpė aktyvaus europinio judėjimo „WIFT. Women in film and television”, vienijančio kine ir televizijoje dirbančias moteris ,  atsiradimas Lietuvoje.  Stebime, kaip entuziastingai kino industrijos moterys susiburia į neformalius susitikimus, dalinasi naujausia iš įvairių festivalių ir mokymų parsivežta informacija. Tad tikime, kad „Lithuanian Shorts Mentorship“ programa dar labiau suvienys kino ir televizijos industrijų profesionales, įkvėps jas naujų idėjų įgyvendinimui bei padrąsins pažinti naujas profesines sritis.” - teigia lietuviškų trumpametražių filmų agentūros  „Lithuanian Shorts“ vadovė Rimantė Daugėlaitė-Cegelskienė.
Paraiškas mentorystės programai gali teikti skirtingų kino ir televizijos industrijos profesijų atstovės, kurios siekia pagilinti savo srities profesines žinias arba plėsti akiratį kitose kino ir televizijos industrijos srityse bei yra suinteresuotos individualiai dirbti su paskirtu mentoriumi/-e.  Paraiškų teikimo terminas - balandžio 12 d.

Programos „Lithuanian Shorts Mentorship“ partneriai - „Kūrybiškos Europos“ biuro Lietuvoje MEDIA skyrius bei kino ir televizijos moteris vienijantis judėjimas „WIFT LT. Women in film and television”.

Registracijos anketa: https://goo.gl/forms/EwJHgKI91oFTminr1

Programos taisyklės: https://bit.ly/2TgDHpg

Komentarai