Prestižiniame “DocsBarcelona” skambėjo lietuvių režisierių pavardės

"Nominum" inf.
2019 gegužės 28 d.

Barselonoje vykstančiame prestižiniame Europos dokumentinio kino festivalyje “DocsBarselona” šiemet skambėjo žinomų kino meistrų ir pradedančių lietuvių režisierių pavardės.

Šiemet festivalyje režisierius Audrius Stonys drauge su latvių režisiere Kristine Briede pristatė savo filmą “Laiko tiltai”. Filmas, kurtas kartu su “Studio Nominum”, Latvijos “VFS Films” ir Estijos “Vesilind”, dalyvavo konkursinėje festivalio programoje “Panorama”.

Praeitais metais, šią programą atidarė režisierius Arūnas Matelis su savo filmu “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta”.

Režisierius A. Stonys festivalio metu buvo pakviestas vesti meistriškumo paskaitą.

Šiemet į pagrindinį festivalio industrijos renginį  “Speed Meetings of DocsBarcelona 2019”, kuriame yra pristatomi naujausi filmų projektai iš viso pasaulio, buvo pakviesta režisierė Aistė Stonytė pristatyti savo debiutinio dokumentinio filmo “Medžioklė” projektą.

Anot filmo prodiuserio Arūno Matelio, tai labai retas atvejis, kai debiutinio filmo projektas atrenkamas į tokio aukšto lygio industrijos renginį, kuriame dalyvauja kino profesionalai iš viso pasaulio: kūrėjai, platintojai, pasaulinių televizijos, kino fondų atstovai, taip pat kino festivalių ir forumų organizatoriai.

A. Stonytės filmo “Medžioklė” projektas šiuo metu yra intensyvaus vystymo stadijoje. Filmo projektą Barselonoje pristatė pati režisierė su filmo prodiuseriu A. Mateliu. Filmas kuriamas bendradarbiaujant su Lietuvos kino centru.

Festivalyje taip pat buvo pristatytas režisieriaus Mindaugo Survilos filmas “Sengirė”.

 

Nuotraukoje - festivalio akimirka; Audrius Stonys, Aistė Stonytė, Arūnas Matelis.

Komentarai