Kino teatruose: įtampos kupina bendra Latvijos ir Lietuvos kino kūrėjų juosta „Pasiutusi meilė“

Rengėjų inf.
2019 birželio 10 d.

Praėjusią savaitę specialios premjeros metu Lietuvos bei Latvijos kino kūrėjai pristatė bendros gamybos filmą „Pasiutusi meilė“. Nuo pat pirmų akimirkų įtaigus veiksmo filmas žiūrovus iš kaitrios kasdienos perkėlė į rudeniškai vėsų ir įtampos kupiną istorijos sūkurį.

Tarptautinį pripažinimą pelniusio latvių režisieriaus Jānis Nords filmas „Pasiutusi meilė“ – Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos kino kūrėjų bendras darbas, kurį Lietuvoje prodiusavo Kęstutis Drazdauskas (kompanija „Artbox“), režisieriui asistavo Asta Rizgelienė, o įstabų dailininko darbą atliko Nerijus Narmontas.

Vakaro metu žiūrovai taip pat galėjo susitikti su pagrindinio herojaus vaidmenį sukūrusiu aktoriumi Vilis Daudziņš, kuris už šį vaidmenį buvo apdovanotas geriausio Latvijos metų aktoriaus prizu.

Aktorius neslėpė džiaugsmo, galėdamas pristatyti šio filmo premjerą Lietuvos žiūrovams. „Man didelė garbė pristatyti filmą Lietuvoje, nes prisiminimai susiję su kūrybiniu procesu ir darbu kartu su lietuvių komanda yra be galo malonūs. Tai buvo labai įdomus procesas, iššūkis dirbant su šunimis ir visai nauja, kitokia patirtis. Turėjau progą dirbti su didžiule savo srities profesionalų komandą iš skirtingų užsienio šalių, kuriuos vienija viena kalba - kino kalba“, - premjeros metu pasakojo Vilis Daudziņš.

Aktorius papasakojo apie iššūkius filmavimo aikštelėje, kurie  praturtino jo gyvenimą, leido pažinti naujus dalykus. Jo įkūnytam herojui teko didžioji dalis darbo su šunimis, tad reikėjo mokytis naujų bendravimo formų.

„Darbas su šunimis taip leido suprasti kuo mes skiriamės nuo gyvūnų. Šunys nemeluoja, neapsimetinėja ir viską atlieka iš tikrųjų. Šuns nesustabdysi, nors ir yra stabdomas scenos filmavimas, jis atlieka triuką iki galo, tad filmavimo metu nuolat vaikščiojau suplėšytomis kelnėmis (juokiasi). O sunkiausia jiems buvo suvaidinti meilę, juk aš ne jų šeimininkas - čia man pagelbėdavo įvairūs skanėstai, kartais lūpas ištepdavome šunų maistu, kad jie mane laižytų ir atrodytų lyg bučiuoja. Filmavimo metu tekdavo imtis gudrybės, kad susidraugautume, tad kišenėje nuolat nešiodavausi dešrelių“, - su šypsena prisiminė aktorius.

Aktorius kelis mėnesius ruošėsi šiam vaidmeniui su specialiais šunų dresuotojais. „Šunys filme turėjo savo dublerius, nors kino juostoje veikėjai tik trys, jų vaidmenis atliko net devyni šunys. Aš šiam vaidmeniui ruošiausi atskirai, lankiausi pas policijos kinologus ir treniravausi kartu su jais. Šunys, savo ruožtu, taip pat mokėsi naujų triukų, reikalingų įvairioms filmo scenoms“, - pasakojo Vilis.

Lietuvių pažintis su jaunu, bet jau daugybę apdovanojimų pelniusiu latvių režisieriumi Jānis Nords užsimezgė kuriant iki šiol sėkmingiausią jo filmą „Mama, aš tave myliu“. Antrą kartą su režisieriumi dirbantis prodiuseris Kęstutis užsiminė, kad Janis labai įdomus kūrėjas, jis turi savitą braižą, humoro jausmą, ironiją ir skoningą sarkazmą. „Tokie filmai ir mūsų bendradarbiavimas reprezentuoja kitokį Baltijos šalių regiono kiną, keičia įvaizdį ir leidžia tapti konkurencingais Europos kino industrijoje“, – sakė K. Drazdauskas.

Filmo anonsas: http://bit.ly/PasiutusiMeilė

Filmas „Pasiutusi meilė“ kinuose nuo birželio 7 d.

Komentarai