Vilniuje pradedamas filmuoti antrasis Andriaus Blaževičiaus filmas „Paralyžius“

Rengėjų inf.
2019 liepos 18 d.

Liepos 15 d. Vilniuje pradėtas filmuoti antrasis Andriaus Blaževičiaus ilgametražis filmas „Paralyžius“, pasakojantis apie dingusio vaikino mieste ieškančią jauną moterį. Pagrindinė filmo veikėja Marija prabudusi ryte supranta, kad dingo jos mylimasis Vytas – jam vėl prasidėjo psichozė. Tai jau ne pirmas kartas, kai vaikinas taip „dingsta“. Marija privalo surasti Vytą, kol jis nesugalvojo pakenkti sau ar kitiems. Merginai padeda jos geriausia draugė Ona su sūnumi Pranu, tačiau vykdant paieškas, pačios herojės sveikata ima greitai prastėti. 

„Dar kurdamas „Šventąjį“ pradėjau galvoti apie „Paralyžiaus“ idėją. Labai džiaugiuosi, kad po trijų metų jį ir filmuojame. “Paralyžius” labai skiriasi nuo mano pirmojo filmo. Šiame bus daug veiksmo, įtampos, todėl laukia įdomus filmavimas“, – teigė darbus pradėjęs režisierius.  

Pagrindinį Marijos vaidmenį filme atlieka Nacionalinio dramos teatro aktorė Žygimantė Jakštaitė. Jai – tai pirmasis pagrindinis vaidmuo kine. Jos dingusį vaikiną Vytą vaidina „Auksiniu scenos kryžiumi“ ir „Sidabrine gerve“ apdovanotas Marius Repšys. Aktorius kartu su A.Blaževičiumi jau dirbo pirmajame režisieriaus filme „Šventasis“, už kurį Lietuvių kino akademijos ir buvo įvertintas kaip geriausias metų aktorius. „Paralyžiuje“ taip pat vaidmenis atlieka Klaipėdos jaunimo teatro aktorė Laima Akstinaitė, Vytautas Kaniušonis („Lošėjas“), Valentinas Krulikovskis („Šventasis“), Indrė Patkauskaitė („Išgyventi vasarą“), Toma Vaškevičiūtė („Anarchija Žirmūnuose“), ir kt. 

Iki rugpjūčio pabaigos sostinėje vykstantys filmavimai apims didžiąją dalį miesto: Antakalnio, Naujamiesčio ir Žvėryno gyvenamuosius rajonus, Bernardinų sodą, Vingio parką, Vilniaus universitetą, senamiesčio ir stoties rajono barus. 

Ilgus metus su režisieriumi dirbanti prodiuserė Marija Razgutė, tikisi, kad filmą pirmieji žiūrovai galės išvysti jau kitų metų pabaigoje: „Paralyžius“ – mūsų trečias filmas kuriamas kartu su A.Blaževičiumi. Esu tikra, kad jų bus ir daugiau. Ruošiantis filmavimui, turėjome keletą galimybių pristatyti jį užsienio partneriams, sulaukėme daug pagyrų filmo scenarijui, kurį Andrius rašė kartu su Marija ir Tekle Kavtaradzėmis. 2020 m. antroje pusėje tikimės filmą pabaigti ir pristatyti jį pirmiesiems žiūrovams.“ 

Pirmasis A.Blaževičiaus filmas „Šventasis“ Lietuvių kino apdovanojimuose 2017 m. pelnė net 6 „Sidabrines gerves“, o Vilniaus tarptautiniame kino festivalyje „Kino pavasaris“ buvo įvertintas už geriausią aktoriaus vaidmenį. Tai buvo pirmas kartas, kuomet apdovanojimas festivalyje įteiktas lietuvių aktoriui. Filmo „Paralyžius“ scenarijų režisierius rašė kartu su filmo „Šventasis“ scenarijaus bendraautorėmis T.Kavtaradze ir M.Kavtaradze. Filmą prodiusuoja M.Razgutė (gamybos įmonė „M-Films“), pagrindinis operatorius – Narvydas Naujalis (LAC), dailininkas – Aurimas Akšys. Filmą iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras prie LR Kultūros ministerijos.  

„Paralyžiaus“ premjera numatoma 2020 metais.

 

 

Komentarai