Legendinį meilės prisipažinimą iš „Riešutų duonos“ atkūrę aktoriai Elvyra ir Algirdas Latėnai: „Žiūrint šį filmą Lietuvoje turi būti gera“

"Pasakos" inf.
2019 rugpjūčio 2 d.

Dešimtąjį sezoną šiemet švenčiantis „Kinas po žvaigždėmis“ kartu su Lietuvos kino centru  rugpjūčio 5 d. kviečia žiūrovus jungtis prie „Lietuviško kino nakties“ ir visame pasaulyje vienu metu žiūrėti restauruotą Arūno Žebriūno filmą „Riešutų duona“. „Žiūrint šį filmą turi būti gera“, – sako „Riešutų duonos“ aktoriai Elvyra ir Algirdas Latėnai. Filme suvaidinę įsimylėjėlius, jie vis dar kartu ir neseniai atšventė 40 metų santuokos jubiliejų.

„Aš tik norėjau pasakyti, kad tu man žvėriškai žvėriškai…Ir aš tave labai labai“ – šie žodžiai, herojų ištarti filme „Riešutų duona“ jau tapo kultiniais. „Lietuviško kino nakties“ proga aktoriai po daugiau nei 40 metų atkūrė šią sceną. 

„Žiūrėdami į anūkus ar pagyvenusių žmonių poras matome tą patį. Amžinas dalykas kaip pasaulis – pirma meilė ištinka visus. Jos niekada neužmiršime. „Lietuviško kino nakties“ dalyviams linkime nebijoti prisiminti savo kvailų situacijų, kurios yra pačios brangiausios. Žiūrint šį filmą turi būti gera Lietuvoje ir labai šaunu, kad jį pamatys visame pasaulyje. Pažiūrėjus „Riešutų duoną“ užplūs gerumas, nostalgija, meilė, o tai ir svarbiausia“, – filmo ilgaamžiškumo paslaptį atskleidža ir renginyje sudalyvauti kviečia lietuviškuosius Romeo ir Džuljetą – Liuką Kaminskaitę ir Andrių Šatą – suvaidinę Elvyra ir Algirdas Latėnai. 

Dalinamės interviu su aktoriais ir atkurta scena: 

https://www.youtube.com/watch?v=iv2L5H_PL2I&feature=youtu.be

„Lietuviško kino naktis“ suvienys viso pasaulio lietuvius jau rugpjūčio 5 d. „Riešutų duona“ bus rodoma Vilniaus Katedros aikštėje, Kaune prie pilies, Panevėžyje prie kino centro „Garsas“, Nidos prieplaukoje, Druskininkų miesto pramogų aikštėje ir dar 50 vietų visoje Lietuvoje bei pasaulyje. Visi seansai nemokami. Filmas bus prieinamas nemokamai namų kino platformoje „ŽMONĖS Cinema“, taigi prisijungti prie žiūrinčiųjų būrio organizatoriai kviečia visus norinčius. 

Visas „Lietuviškos kino nakties“ vietų sąrašas www.kinaspozvaigzdemis.lt

„Kinas po žvaigždėmis“ tęsis nuo rugpjūčio 6-osios iki rugsėjo 6-osios Vilniuje, Valdovų rūmų kieme.

Komentarai