„Kine po žvaigždėmis“ pristatytas Igno Jonyno filmo „Nematoma“ anonsas

"Pasakos" inf.
2019 rugpjūčio 14 d.

Rugpjūčio 13 dieną sausakimšame Valdovų rūmų kieme filmo „Nematoma“ kūrėjai pristatė pirmąjį režisieriaus Igno Jonyno kurto filmo anonsą, parodytą „Kine po žvaigždėmis“. Dviejų su puse minučių trukmės vaizdo klipas buvo anonsuotas bene 1 000 po atviru dangumi susirinkusių žmonių, atėjusių į Dovilės Filmanavičiūtės inicijuotą „Normalios bobos eina out“ renginį.

Prieš 1978-ųjų hito „Briliantinas“ (angl. „Grease“) peržiūrą filmo „Nematoma“ anonsą pristačiusi reklamos specialistė D. Filmanavičiūtė šią juostą vadina laukiamiausia metų premjera ir tikra rudens sezono bomba. Pirmąjį I. Jonyno darbą, šešias Sidabrines gerves pelniusią dramą „Lošėjas“ ji tituluoja geriausiu lietuvišku filmu ir atskleidžia nekantraujanti pamatyti kokį siurprizą žiūrovams šįkart paruošė režisierius. „Tikiu, kad 6 metus Ignas atidavė maksimaliai pribloškiančiam filmui“, - apie filmo „Nematomą“ kūrimą atsiliepė moteris.

Po anonso peržiūros po atviru dangumi aidėjo griausmingi plojimai ir pagyros filmo „Nematoma“ komandai, žiūrovų kinuose laukiančiai jau rugsėjo 20 dieną. Tą dieną Lietuvoje startuosianti drama žiūrovams pristato Karpatuose dienas leidžiantį Joną (akt. Dainius Kazlauskas), slegiamą rutinos, praeities šešėlių ir amžiaus krizės. Vyras gali užsimiršti tik šokdamas, o vis labiau slegianti emocinė duobė paskatina jį imtis desperatiškų veiksmų, kad pakeistų situaciją. Sanatorijos šokiuose pastebėtas prodiuserių, Jonas kviečiamas dalyvauti TV šokių projekte Lietuvoje. Drauge su porininke, šokėja Saule (akt. Paulina Taujanskaitė) jiedu netrunka tapti daugiausiai dėmesio sulaukiančia televizijos projekto pora. Bet netrukus iš kalėjimo paleidžiamas senas Jono priešas – Vytas (akt. Darius Bagdžiūnas). Draskomas prieštaringų jausmų, buvęs kalinys sprendžia dilemą – visuomenei įrodyti savo tiesą, ar imtis keršto Jonui? 

Drauge su filosofu Kristupu Saboliumi antrąsyk rašęs filmo scenarijų, režisierius tikina, jog neo-noirestetikos „Nematoma“ prabyla apie įvairias aklumo formas šiandienos pasaulyje, kuris tarsi iškelia reikalavimą viską pamatyti ir visada būti matomu, o filmo istorijoje persipina nusikaltimo ir tiesos regimybės temos.

Drauge su Latvijos, Ukrainos ir Ispanijos kino kūrėjais kurto filmo šokio kompozicijas kūrė Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro baleto trupės solistas, Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotas choreografas Martynas Rimeikis, o kostiumus – garsi dizainerė Sandra Straukaitė. Filmą prodiusavo ir pagamino „Magic Films“.

Filmo treileris (cenzūruotas) https://youtu.be/sT6MpR1qLS0

Filmo treileris (necenzūruotas) https://youtu.be/fu-qWAJsX5E

Daugiau informacijos https://www.facebook.com/nematomathefilm/

Komentarai