Savaitgalį Berlyne vyko lietuviško kino festivalis

Rengėjų inf.
2019 lapkričio 4 d.

Spalio 31-osios vakarą, Berlyne prasidėjo lietuviško kino ir kultūros festivalis „Litauisches Kino Goes Berlin“. 9-ą kartą Vokietijos sostinėje vykstantis festivalis tęsis iki pirmadienio ir berlyniečiams parodys apie 40 naujausių lietuviškų trumpametražių filmų ir tris ilgo metro filmus, taip pat Arūno Žebriūno restauruotus filmus. 

Atidarymo seanse Berlyno Mitte rajone esančiame „Acud Kino“ kino teatre buvo parodyti naujausi trumpametražiai filmai. Atidarymas tęsėsi su vilniečių merginų grupės „Shishi“ koncertu „Acud club“ naktiniame klube – pankroką grojančios merginos sužavėjo Berlyno publiką ir pakartotinai lipo ant scenos. Po koncerto vyko Berlyne gyvenančio lietuvio didžėjaus DJ GrazzMatazz pasirodymas. 

Berlyno kino teatruose Sputnik Kino ir Acud Kino buvo rodomi lietuviški filmai: Aistės Žegulytės „Animus Animalis (istorija apie žmones, žvėris ir daiktus)“, kurį pristatyti atvyko prodiuserė Giedrė Burokaitė; Tomo Vengrio „Gimtinė“,kurį Berlyno publikai pristatė aktorius Darius Gumauskas; Marijos Kavtaradzės „Išgyventi vasarą“, kurį pristatė pati režisierė. Arūno Žebriūno restauruoti ir skaitmenizuoti filmai „Gražuolė” bei „Riešutų duona” buvo rodomi festivalio metu. 

Šeštadienį, lapkričio 2 dieną, kino teatre „Sputnik Kino“ buvo atidaryta fotografo Remigijaus Treigio paroda „21 diena Berlyne“, fotografas pravedė specialią meistriškumo pamoką, o kartu su Rolandu Rastausku ir Arkadijumi Gotesmanu sukurė performansą „Berlinalien“. Bendradarbiaujant su Latvijos ir Estijos ambasadomis Berlyne, buvo pristatyta ir speciali Baltijos šalių animacijos trumpų filmų programa vaikams bei suaugusiems.

Devintasis festivalis „Litauisches Kino Goes Berlin“ vyko spalio 31-lapkričio 4 dienomis Berlyne: „Sputnik Kino“, „Acud Kino“ ir klube „Acud Club“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Taip pat Lietuvos kino centras, audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija AVAKA, programa „Globali Lietuva” bei Lietuvių fondas. 

Komentarai