Naujojo Šarūno Barto filmo "Sutemose" kūryba prasidėjo nuo jaunos grafikės piešinių

Rengėjų inf.
2019 lapkričio 6 d.

Lapkričio pabaigoje kino teatrus pasieks naujasis istorinis Šarūno Barto filmas apie pokarį „Sutemose“. Prasidėjo jis nuo iliustruotojos, grafikės-grafikos dizainerės Viltės Žumbakytės specialiai būsimam filmui sukurtų eskizų. Menininkė nupiešė filmo herojus ir aplinką, kurioje vystėsi skaudūs įvykiai. 

Viltė sako, kad rež. Šarūno Barto filmas „Sutemose“ itin atitiko jos kūrybinius sumanymus  Nors pragyvenimui ji užsidirba kurdama grafinį dizainą, plakatus bei iliustracijas, menininkė savo širdį yra atidavus anglies technikai. „Filmo eskizai atitiko mano savitą iliustravimo stilių, viskas juose nupiešta tarsi rankomis“, – pasakoja ir priduria, kad piešdama anglimi, jaučiasi laiminga. 

Personalines bei grupines parodas, kūrybos dirbtuves Vokietijoje, Italijoje, Latvijoje, Baltarusijoje ir Lietuvoje rengusi menininkė domisi ne tik grafika, bet ir kaligrafija, risografija, iliustravimu.  

Naujasis vaidybinis Šarūno Barto filmas „Sutemose“ kino ekranus pasieks lapkričio 29 dieną. Filmo gamybą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras.

Komentarai