Arūno Matelio filmas “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta” buvo apdovanotas septynioliktuoju prizu

"Nominum" inf.
2019 lapkričio 25 d.

Arūno Matelio filmas “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta”, išleistas daugiau nei prieš du metus, pasaulio kino festivaliuose vis skina prizus. Praėjusį mėnesį filmas laimėjo du prizus – geriausio režisieriaus apdovanojimą Rusijoje bei specialųjį paminėjimą Italijoje. Šeštadienį paskelbta, jog “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta” Danijoje laimėjo 17-ąjį apdovanojimą. 

Kopenhagoje vykstantis Šiaurės šalių nuotykių filmų festivalis (eng. Nordic Adventure Film Festival), dar vadinamas Gran Fondo filmų festivaliu, šį šeštadienį uždarymo ceremonijos metu paskelbė festivalio nugalėtojus. Pagrindiniu festivalio prizu – Gran Fondo geriausiu metu filmu – apdovanotas Arūno Matelio filmas “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta”. Tai jau septynioliktasis šio filmo apdovanojimas.

Arūnas Matelis su festivaliu pasidalino video įrašu, kuriame dėkojo už įvertinimą: “Tai nuostabi žinia. Esu labai laimingas, kaip ir visa komanda. Viena priežastis, žinoma, yra pats apdovanojimas – ačiū žiuri ir visiems balsavusiems.”

Režisierius pridėjo: “Tačiau yra ir kita priežastis. Danija yra vieno iš mūsų veikėjo – Chris Anker Sorensen – gimtinė. Šis epizodas, kuomet nufilmavome Sorensen’ą, mums buvo esminis. Po to, kai užfiksavome dviratininkų griūtį ir jį, kuris negali prisiminti kaip krito, tačiau tęsia lenktynes – tai tapo metafora ir filmo ašis. Tik turėdami šį epizodą, supratome, kad galėsime padaryti filmą. Tad ačiū dar kartą visiems”. 

Šis festivalis kasmet suvienija dviračių sporto bei nuotykių filmų gerbėjus. Žiūrovai kviečiami į vieną svarbiausių kino taškų Danijoje – Kopenhagos sinemateką, kuri priklauso Danijos filmų institutui.

Taip pat, jau šio mėnesio pabaigoje filmas “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta” taps pasiekiamas miljardinei auditorijai – bus pradėtas platinti pasaulinėse platformose kaip “iTunes”, “Amazon”, “Google Play” ir kitose. Tai pirmas kartas, kuomet lietuviškas filmas taps prieinamas tokiam žiūrovų skaičiui. 

Komentarai