Kinematografininkų sąjungos Kino klube viešės režisierė Aistė Žegulytė ir operatorius Vytautas Katkus

Kinematografininkų sąjungos inf.
2019 gruodžio 5 d.

Kinematografininkų sąjungos Kino klubas kviečia į susitikimą su režisiere Aiste Žegulyte ir operatoriumi, režisieriumi Vytautu Katkumi (“Kolektyviniai sodai”) šiandien, gruodžio 5 d., ketvirtadienį, 18 val.

Vakaro metu Kino klubo publika žiūrės dokumentinį filmą "Animus animalis (istorija apie žmones, žvėris ir daiktus)", po peržiūros – pokalbis su režisiere ir operatoriumi.

"Animus animalis" herojai taksidermistas, elnių augintojas ir zoologijos muziejaus darbuotojas gyvena aplinkoje, kurioje riba tarp gyvenimo ir mirties tapusi beveik nepastebima. Tai archajinis pasaulis, kuriame medžiojami net tik elniai, šernai, bet ir plastikiniai aligatorių manekenai. Kol pagamintos žvėrių iškamšos rungiasi dėl gyviausios pozos bei tikriausio žvilgsnio, žmogus vis bando sustabdyti laiką ir sugrąžinti gyvybę daiktams, kuriuose jos seniai nebėra.

Filmo premjera įvyko 2018 m. Tarptautiniame Lepcigo dokumentinių ir animacinių filmų festivalyje; filmas dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose Belgrade, Salonikuose, Briuselyje, Islandijos dokumentinių filmų festivalyje, „Naujųjų horizontų” festivalyje Lenkijoje, „Hot Docs” festivalyje Kanadoje, Tel Avivo Sinematekoje Lietuvos kultūros pristatymo dienose, Šiaurės ir Baltijos šalių festivalyje „Northern Ligths” Minske ir kt. Filmas Vilniaus tarptautiniame festivalyje „Kino pavasaris” apdovanotas vieno didžiausių Europoje kino industrijos naujienų portalo „Cineurope“ prizu, Briuselio tarptautiniame festivalyje pelnė apdovanojimą už geriausią dokumentinį filmą.

Kitą ketvirtadienį, gruodžio 12 d. Kino klube - Portugalijos festivalio „BEAST“ laureatų programa, kurioje – ir režisierės Jorės Janavičiūtės filmas nugalėtojas “Kur dingsta daiktai, kur dingsta žmonės”. Programoje taip pat „Seserys“(The Sisters), rež. Michal Hytros, Lenkija, 2018, „Kodrinos pėdsakai“ (Codrina's Trace), rež. Robert Lawrence, Rumunija, 2018. 

Lietuvos kinematografininkų sąjungos veiklą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos kino centras, AVAKA.

Kino klubo renginiai yra atviri ir nemokami, jie vyksta ketvirtadieniais, 18 val. Kinematografininkų sąjungoje, adresas: Vasario 16-osios g. 8, durų kodas 25.

Komentarai