Lietuvių aktorė Žygimantė Elena Jakštaitė – tarptautinės kino industrijos akiratyje

LKC inf.
2021 vasario 24 d.

Lietuvių aktorė Žygimantė Elena Jakštaitė pradėjo savo kelią tarptautinėje programoje „European Shooting Stars“, skirtoje kylančioms Europos kino žvaigždėms. Šiais metais Europos kiną populiarinančios organizacijos „European Film Promotion“ trijų dienų programa vyksta skaitmeniniu formatu.

Vasario 23 d. Žygimantė Elena Jakštaitė kartu su kitais devyniais į programą pakviestais Europos aktoriais pirmą kartą pristatė tarptautinei kino industrijai. O vasario 24 d. ir 25 d. bei kovo 4 d. aktorių laukia ne vienas virtualus susitikimas su itin patyrusiais aktorių atrankų agentūrų atstovais. Tarp jų ir tokie žinomi vardai, kaip „Netflix“ serialo „Bridgerton“ aktorių atrankos vadovė Kelly Valentine Hendry ar filmo „Krikštatėvis 3“ aktorių atranką vykdžiusi Aleta Chappelle.

Šiais metais į „European Shooting Stars“ aktorių dešimtuką atrinkti talentai susitiks ir su kino prodiuseriais, tarptautinės žiniasklaidos atstovais.

Jau 24-ąjį kartą vyksianti prestižinė programa per daugiau nei 20 metų tapo tarptautinės karjeros tramplinu ne vienam talentingam Europos aktoriui. Aktorės kandidatūrą „European Shooting Stars“ pasiūlė „European Film Promotion“ narys Lietuvos kino centras. Patekti į šią programą iki šiol buvo pavykę tik vienai Lietuvos atstovei – 2015 m. joje dalyvavo Aistė Diržiūtė, atlikusi vieną iš pagrindinių vaidmenų režisierės Alantės Kavaitės filme „Sangailės vasara“.

Tinklas „European Film Promotion“, įkurtas 1977 m., vienija 37-ias Europos šalis atstovaujančias  organizacijas, kurios dirba kartu populiarindamos europietišką kiną ir talentus Europoje bei už jos ribų. „EFP“ organizuoja Europos filmų peržiūras tarptautinių kino festivalių ir mugių metu, teikia paramą jų viešinimui, pristato talentingus Europos kūrėjus ir prodiuserius užsienio rinkoms, organizuoja tinklaveikos renginius.

 „European Shooting Stars“ programa, įsteigta 1998 m., yra viena populiariausių tinklo vykdomų veiklų. 

Komentarai