Baltijos šalių trumpametražių filmų scenarijų rezidencija „Baltic Shorts Residency“ kviečia trečiajam sezonui

Rengėjų inf.
2021 kovo 16 d.

Kino kūrėjai iš Lietuvos ir kaimyninių šalių kviečiami į trijų savaičių trukmės trumpametražių filmų scenarijų rašymo rezidenciją „Baltic Shorts Residency“. Trečius metus Kintuose rengiama rezidencijos programa skirta stiprinti Lietuvos, Latvijos ir Estijos trumpųjų filmų kūrėjų scenarijų rašymo įgūdžius.  „Baltic Shorts Residency“ rengia lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“, kurios veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Birželio 1-20 dienomis vyksiančios rezidencijos metu trys atrinkti režisieriai(-ės) ar scenarijaus autoriai(-ės) turės galimybę rašyti ir tobulinti savo naujausio trumpo metro filmo scenarijų konsultuojantis su scenarijaus vystymo ekspertu, lektoriumi Wim Vanacker (Belgija). Gerai tarptautinėje kino industrijoje žinomas ilgametę patirtį sukaupęs filmų scenarijų konsultantas W.Vanacker padėjo atrasti kelią ne vienam scenaristui ar režisieriui, kurių filmai buvo rodomi svarbiausiuose kino festivaliuose. W.Vanacker šiuo metu dirba Kanų kino festivalio konkursinės trumpųjų filmų programos atrankos komiteto nariu, tarptautinės ilgo metro filmų vystymo programos „First Cut Lab“ ir Vilniuje vykstančio filmų projektų forumo „Baltic Pitching Forum“ konsultantu, įvairių kino festivalių, mokymų lektoriumi bei kūrybinių projektų mentoriumi.

„Baltic Shorts Residency“ yra vienintelė tokio pobūdžio trumpųjų filmų scenarijų kūrėjams skirta iniciatyva Baltijos regione, ne tik stiprinanti režisierių rašymo įgūdžius, bet ir kelianti vystomų kino projektų kokybę ir suteikianti galimybes būti pastebėtiems tarptautiniuose industrijos renginiuose. Praėjusių metų rezidencijos dalyviai – estų kūrėja Jaanika Arum su trumpametražio filmo projektu „Skin of a Mandarin” bei Latvijos kino režisierius Raitis Ābele su animacijos projektu „Tool“ – buvo atrinkti į 8-ąjį Baltijos šalių trumpametražių filmų pristatymo forumą „Baltic Pitching Forum“. J.Aarum projektas laimėjo vieną pagrindinių forumo prizų – dalyvavimo teisę vasarį vykusiame Europos koprodukcijos forume „Euro Connection“ (Prancūzija). 

Rezidencijos programa vyksta unikalioje Lietuvos vietoje – prie Kuršių marių įsikūrusiame Kintų miestelyje, viešosios įstaigos „Kintai Arts“ kuruojamoje tarptautinių menininkų rezidencijų erdvėje. Ši vieta yra išskirtinė dėl savo istorinės praeities ir kūrybai įkvepiančios gamtos, tai – provincijoje įsikūrusi platforma, kuri skatina pažintį su šiuolaikiniu menu už kultūrinių centrų ir didmiesčių ribų.

Rezidencijai paraiškas gali teikti Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino kūrėjai, kurie jau yra sukūrę bent vieną profesionalų trumpametražį filmą. Priimami vaidybinių ir animacinių filmų projektai ankstyvoje scenarijaus rašymo stadijoje, orientuoti į tarptautinę auditoriją ir kurių trukmė neviršija 30 minučių. Filmų traktuotes ar pirmąsias scenarijaus versijas galima teikti iki balandžio 18 d. Rezidencijoje dalyvaujantys kūrėjai turės pateikti scenarijų į spalį vyksiančio Baltijos šalių trumpametražių filmų projektų pristatymo forumo „Baltic Pitching Forum“ atranką.

„Baltic Shorts Residency“ taisyklės: https://bit.ly/BSR21_Regulations 
Registracijos anketa: https://bit.ly/BSR21_submit

Komentarai