Lietuvos kino centro direktorius susitiko su „Marché du Film“ vadovu

LKC inf.
2021 liepos 9 d.

Šiuo metu Kanuose vykstančioje vienoje svarbiausių ir pačioje didžiausioje Europos kino mugių „Marché du Film“ Lietuvos kino centro direktorius Laimonas Ubavičius susitiko su mugės vadovu Jerome Paillardu.

Susitikimo metu L. Ubavičius „Marché du Film“ vadovui pristatė kino centro veiklą ir tikslus, papasakojo apie Lietuvoje itin sėkmingai veikiančią mokestinę lengvatą kino gamybai, taip pat pasidalino pastarųjų metų Lietuvos kino laimėjimais. Didelis dėmesys susitikimo metu buvo skiriamas kino centro ateities planams siekiant pristatyti lietuvišką kiną.

Susitikime vadovai aptarė ir pastaraisiais metais visai kino industrijai dideliu iššūkiu tapusią pasaulinę pandemiją. Pernai dėl pandemijos „Marché du Film“ mugė vyko tik virtualiai. Šiemet po metų pertraukos mugėje dalyvaujančios šalys savo filmus vėl gali pristatyti fiziškai įkurtuose šalių kino stenduose Kanuose. Čia lietuvišką kiną pristato ir Lietuvos kino stendas, kuriame kino industrijos atstovai iš viso pasaulio kviečiami susipažinti su lietuviško kino naujienomis ir palankiomis galimybėmis filmus kurti Lietuvoje.

Lietuvos kino stendas Kanų kino mugėje veikia jau vienuoliktus metus. Jame mūsų šalies kino industrijos atstovai pristato savo filmus ir paslaugas, ieško verslo partnerių iš užsienio, rengia verslo susitikimus.

Lietuvos pristatymą mugėje rengia ir finansuoja Lietuvos kino centras.

Komentarai