“Drugelio širdis“ pradeda tarptautinę kelionę – pasaulinė premjera paskelbta svarbiame Vokietijos festivalyje

"Fralita Film" inf.
2021 rugsėjo 23 d.

Režisierės Inesos Kurklietytės naujausias filmas vaikams ir šeimai „Drugelio širdis“ pirmą kartą su žiūrovais susitiks Vokietijos Chemnitz mieste, Saksonijoje  – filmo pasaulinė premjera įvyks spalio 11 dieną Tarptautiniame vaikų ir jaunimo filmų festivalyje „Schlingel“. 

Festivalis „Schlingel“ (liet. Išdykėlis) vyks jau 26-ąjį kartą ir yra vienas svarbiausių festivalių Europoje, skirtų vaikų ir jaunimo auditorijai. „Drugelio širdis“ dalyvauja Tarptautinėje konkursinėje vaikų ir jaunuolių filmų programoje ir su juostomis iš Australijos, Islandijos, Belgijos, Bangladešo, Irano, Kinijos, JAV, Rusijos bei Latvijos varžysis dėl pagrindinio prizo. 

„Į tarptautinio festivalio „Schlingel“ konkursinę programą šiemet pretendavo beveik 2000 filmų iš viso pasaulio, todėl be galo smagu, kad „Drugelio širdis“ buvo atrinktas į šio festivalio konkursinę programą. Filmo kūrybinė komanda įdėjo daug meilės ir atsidavimo kūrimo procese, todėl mums džiugu, kad ši kokybė buvo įvertinta pakviečiant filmą į labai svarbų vaikų ir jaunimo festivalį. „Drugelio širdies“ tarptautinė karjera tuo tik prasideda,“ - sako filmo prodiuserė Živilė Gallego iš kompanijos „Fralita Films“. 

Lietuvos žiūrovai filmą „Drugelio širdis“ kino teatruose galės išvysti 2022-aisiais – planuota nacionalinė premjera šį rudenį perkelta į kitus metus, atsižvelgiant į prastėjančią epidemiologinę situaciją bei trapią padėtį šalies mokyklose, kurių auditorija šiam filmui yra labai svarbi.

„Drugelio širdis“ pasakoja apie ypatingą berniuką Juozapą, jo draugystę su kaimynų mergaite Rugile, priešprieša su berniukų gauja, santykius su suaugusiaisiais. Filmas kvies nebijoti būti savimi, pasitikėti draugais ir pasinerti į nerūpestingą vaikystės vasarą. Po ilgo laiko tarpo sukurtas ilgametražis lietuviškas filmas vaikams yra įkvėptas Modestos Jurgaitytės knygos „Ypatingas“ - scenarijų kūrė pati rašytoja kartu su režisiere I.Kurklietyte. 

Pagrindinį herojų Juozapą įkūnijo Elijas Malinauskas, o jo draugę Rugilę - Vilnė Konstancija Abukevičiūtė. Filme vaidina vaikai, atrinkti filmavimams iš visos Lietuvos, o suaugusiųjų vaidmenis atlieka aktoriai Eglė Jackaitė, Lukas Petrauskas, Gabrielia Kuodytė, Toma Vaškevičiūtė, Marius Repšys, Gabija Jaraminaitė, Julius Žalakevičius, Sonata Visockaitė, Violeta Mičiulienė bei kiti. Filmo operatorius – Viktoras Radzevičius.  

Filmo video anonsas čia: https://www.youtube.com/watch?v=3wko1GQKMl4&t=2s

Filmo platinimu Lietuvoje rūpinasi kompanija „Acme Film“. Filmą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras, Kūrybiškos Europos Media programa ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Komentarai