Algimanto Puipos filmo „Sinefilija“ plakate – kultiniai siaubo filmų personažai

Rengėjų inf.
2021 spalio 20 d.

Kardinaliai pakeitęs režisūrinį braižą, vienas žymiausių režisierių Lietuvoje Algimantas Puipa neria į naują žanrą. Kino teatrų repertuaruose pasirodė oficialus juodosios komedijos „Sinefilija“ plakatas.

Akyliausiems kino mylėtojams ilgai spėlioti neteks, kur matytos dvynukės mergaitės, pavaizduotos filmo plakate. Jame matyti personažai iš klasika tapusio psichologinio siaubo filmo „Švytėjimas“, kurį 1980 metais, pagal S. Kingo romaną, ekranizavo legendinis režisierius Stenlis Kubrikas.

„Mergaitės tai – perkonstruota citata iš S. Kubriko filmo. Kaip ir kiekvienas kūrėjas, šioje vietoje, noriu palikti savo asmeninį pėdsaką, todėl ant mergaičių rankų pirštų atsirado papildomos rankos, simbolizuojančios žaislus. Dvynukės kaip lemties pranašai žaidžia su žmogaus likimu“, –  pasakoja A. Puipa. 

Tikrieji sinefilai galės spręsti ne vieną panašų rebusą ar mįslę, kurias režisierius užkodavo savo kino juostoje. Filme rasime nemaža meistriškai paslėptų detalių iš pasaulinio garso režisierių R. Polianskio, L. von Triero, Dž. Džarmušo filmų, kuriems A. Puipa jaučia dideles simpatijas.

Filmo gamybą finansavo: Lietuvos kino centras bei Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

 

Komentarai