Lietuviškas nuotykių filmas vaikams „Lobis“ primins garsiuosius Arūno Žebriūno filmus

Garsų pasaulio įrašų inf.
2022 sausio 14 d.

Prisimenate nepaprasto populiarumo lietuvių režisieriaus Arūno Žebriūno lietuviškus filmus vaikams – „Seklio Kalio nuotykiai“ (1976 m.) ir „Gražuolė“ (1969 m.), kuriuos žiūrėdavome prilipę prie televizorių ekranų? Po daugelio metų pertraukos lietuviško kino padangėje – nauja, kupina kvapą gniaužiančių nuotykių, pavojų bei stebuklų istorija vaikams ir nevaikams – „Lobis“.  Kino teatrų žiūrovai šį filmą kviečiami pamatyti nuo vasario 4 dienos. 

Šiandien su nostalgija prisimename Arūno Žebriūno vaidybinius filmus vaikams, su kuriais prabėgo daugelio mūsų vaikystė. Režisierius meistriškai sugebėjo įsukti mus visus į tikrą nuotykių pasaulį, kuriame viskas atrodė tikra, buvo juokinga, kartais baugu, bet visuomet gniaužė kvapą nuo paslapties ir atrodymo, kad visa tai pati tikriausia teisybė. Prabėgus beveik 50-imčiai metų lietuviško kino kūrėjai grįžta su ypatingu siekiu  sukurti nuotykių filmą vaikams, kuriame atsispindėtų ta pati nuotykių, mistinių dalykų, draugystės ir stebuklų dvasia.

Filme „Lobis“ du geriausi draugai Austėja ir Martynas atvyksta iš miesto pas senelius į kaimą, kur netikėtai susipažįsta su Augustu ir Ryte – tikrais kaimo išdykėliais. Neilgai trukus ketveriukė tampa geriausiais draugais ir iškeliauja ieškoti saloje paslėpto lobio. Mažųjų padaužų kelyje laukia daugybė  smagių išbandymų ir tikras  fantazijų pasaulis, kuriame nėra neįmanomų dalykų.  

Naujoji istorija neabejotinai žadins jaunųjų kino žiūrovų vaizduotę, prikaustys dėmesį. Pamatysime kaip pamažu atsiskleidžia mažųjų nuotykių ieškotojų charakterio bruožai. Visi jie – nepataisomi svajotojai, vaikiškai naivūs, žavūs ir šventai įsitikinę, kad atradus lobį išsipildys visos jų svajonės, tačiau vėliau paaiškėja labai svarbi tiesa, kad už jokius pinigus negalima nusipirkti svarbiausių pasaulyje dalykų.

Kino juostoje „Lobis“ – pagrindinius vaidmenis atlieka 7 – 11 metų vaikai. Jie XXI – ojo amžiaus atstovai, kuriems svarbios kompiuterinės technologijos. Tačiau, kad ir kokią įtaką vaikams darytų šiuolaikinis pasaulis, pagrindiniai dalykai matomi  vaiko akimis, nuotykių ir stebuklų troškimas  išliks nepakitęs dar daugelį metų. 

Tad kino teatre vaikų laukia pačios smagiausios atostogos su tikrais piratais, senais žemėlapiais ir slapčiausiom paslaptim.

Filmo gamybą finansavo: Lietuvos kino centras bei Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Komentarai