Su aukštakulniais šiukšlių konteineryje – pagrindinė aktorė atskleidžia serialo „Trolių ferma“ filmavimo užkulisius

Rengėjų inf.
2022 gegužės 25 d.

Prasidėjus prestižiniuose festivaliuose įvertinto serialo „Trolių ferma“ filmavimams kūrybinė komanda atskleidžia vis daugiau filmavimo užkulisių. Ambicingą serialą kuria profesionali lietuvių kino kūrėjų komanda, o vaidina ryškiausi Lietuvos kino ir teatro aktoriai.

Komiška TV drama „Trolių ferma“ – pirmas lietuviškas serialas, kuris ne tik pristatytas didžiausiuose TV serialams skirtuose renginiuose Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, bet ir apdovanotas už scenarijaus originalumą. Trejus metus vystyto projekto filmavimai pradėti dar šio mėnesio pradžioje „Dansu“ komandos, neseniai dirbusios prie serialo „Clark“, kurį jau galima išvysti „Netflix“ platformoje. „Trolių ferma“ kuriama kartu su LRT, bendradarbiaujant su „Telia“ ir Lietuvos kino centru.

„Serialo gamybos etapas įdomus, o kartai ir kurioziškas: tenka ne tik kurti netikras politines rinkimų kampanijas, domėtis programavimo subtilybėmis ar mokytis atskirti sportinių šokių sukneles, bet kartais, kaip aktorius, esi priverstas įlipti ir į šiukšlių konteinerį pačiame Vilniaus centre. Tikime, kad linksmas serialo siužetas bus poilsis ir pramoga žiūrovui, o juo transliuojamos žinutės kartais privers susimąstyti. Siekiame sukurti kokybišką pramogą žiūrovui,“ – pasakoja pagrindinio vaidmens atlikėja ir serialo prodiuserė Gabija Siurbytė. 

Penkių dalių TV seriale nagrinėjamos šiuolaikiniame kontekste aktualios problemos. Viena jų – netikrų naujienų ir „melagienų“ reiškinys. Serialo kūrybinė komanda klausia, ar egzistuoja melagingų naujienų vertė kovojant dėl kilnaus tikslo: „Skatinsime žiūrovą ieškoti atsakymų į du esminius klausimus: ar melo naudojimas vardan tiesos paverčia tave herojumi ar nusikaltėliu? Ar galime pasitikėti personažu, kuris aklas savo sprendimų pasekmėms?“.

Serialą režisuojantis Ernestas Jankauskas (filmas „Čia buvo Saša“) į kūrybinį kelią kartu pasiėmė garsiausius Lietuvos kino ir teatro aktorius. „Trolių fermoje“ vaidins G. Siurbytė, R. Sirgėdaitė, V. Krulikovskis, V. Šiaulytė, A. Paulavičius, A. Bialobžeskis, R. Kutinaitė, G. Arbačiauskas, V. Novopolskij, E. Latėnaitė, B. Vasauskaitė.

Komentarai