Trylika motyvuotų kino ir televizijos moterų sieks profesinio tobulėjimo penktajame „Lithuanian Shorts Mentorship“ sezone

Lithuanian Shorts inf.
2023 gegužės 15 d.

Šiandien startuoja penktoji profesinės mentorystės programa kino ir televizijos moterims „Lithuanian Shorts Mentorship“. Šių metų dalyvių sąraše – trylika ugdytinių, kurios ateinančius aštuonis mėnesius semsis patirties ir žinių, konsultuosis su gerai žinomais Lietuvos kino ir televizijos industrijos profesionalais. Programą organizuoja lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“, kurios veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

„Kiekvienais metais paraiškų kiekis didėja, o tai patvirtina šios iniciatyvos reikalingumą ir industrijoje egzistuojantį karjeros, profesinių konsultacijų su labiau patyrusiais profesionalais poreikį. Šiais metais nustebino itin didelis skaičius paraiškų iš aktorių, kurios rengiasi išbandyti joms naują, mažai ištyrinėtą sritį – scenarijaus rašymą ir režisūrą. Džiaugiamės, kad per penkerius metus programa tapo sėkmingu tramplinu ne vienai ugdytinei, todėl net neabejojame, kad šių metų dalyvių ir jų mentorių bendradarbiavimo pagalba taip pat bus įgyvendintas ne vienas kino projektas.“ – dalijasi agentūros vadovė Rimantė Daugėlaitė-Cegelskienė.

Iš trisdešimties pateiktų paraiškų atrinkta trylika motyvuotų ugdytinių, dirbančių įvairiose kino ir televizijos srityse – kino režisūros, prodiusavimo, scenarijaus rašymo, scenografijos kūrimo, gamybos asistavimo, aktorystės bei kultūros vadybos lauko. Nors kiekviena ugdytinė prie programos prisijungė turėdama asmeninius profesinio tobulėjimo siekius, pagrindinė motyvacija dalyvauti yra galimybė semtis žinių iš industrijos profesionalų, su jais dalintis savo nuogąstavimais, kelti klausimus bei užmegzti naujas pažintis su kitomis moterimis, bandančiomis įsitvirtinti industrijoje. 

2023 m. „Lithuanian Shorts Mentorship“ mentorystės programoje dalyvauja: aktorės Aistė Diržiūtė, Elžbieta Latėnaitė, Eglė Ancevičiūtė, Ugnė Šiaučiūnaitė, Viktorija Žukauskaitė, režisierės Laura Udra, Greta Dirmauskaitė, Patricija Matusevičiūtė, kino vadybininkės Judita Ragauskaitė ir Vėjūnė Dūdėnienė, prodiuserė Rūta Račaitė, gamybos asistentė Meda Šataitė ir scenografė Patricija Vytytė. 

Gegužės–gruodžio mėnesiais dalyvių laukia veiklų ir susitikimų pilna programa. Be pagrindinio mentorystės programos užsiėmimo – individualių konsultacijų su mentoriais, ugdytinių laukia: reguliarūs susitikimai su kitomis programos dalyvėmis, asmeninio tobulėjimo mokymai lyderystės, emocinės sveikatos temomis, tinklaveikos ir partnerių rengiami industrijos renginiai.

Šių metų programos mentoriais ir mentorėmis tapo solidus Lietuvos kino ir televizijos profesionalų būrys: kino operatorius ir režisierius Vytautas Katkus, kino režisierės Kristina Buožytė, Austėja Urbaitė, Gabrielė Urbonaitė, Gailė Garnelytė, režisierė ir intymumo koordinatorė Irma Pužauskaitė, kino ir kultūros projektų vadovė Dovilė Butnoriūtė, komunikacijos specialistė Rita Stanelytė, prodiuserės Marija Razgutė ir Rūta Petronytė, videomenininkė ir režisierė Anastasija Piroženko, scenaristės Birutė Kapustinskaitė ir Gintarė Parulytė.

Komentarai