Tarptautinio Berlyno kino festivalio mugėje bus pristatytas lietuviškas kinas

LFC inf.
2005 vasario 3 d.

Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje (vasario 10 –20 d.) vyksiančioje vienoje didžiausių pasaulyje kino mugėje, organizacijos „Baltic Films“ stende kartu su Latvijos ir Estijos kinu bus pristatytas ir naujausias Lietuvos kinas. Kasmet šioje mugėje dalyvaujanti lietuvių „Baltic Films“ padalino atstovė Aušra Duobienė sako, kad šįmet pavyks geriau pristatyti filmus, nes kino prodiuseriai atsakingiau žiūri į savo kūrybos reklamą, pateikia daugiau informacijos apie savo studijų darbus.

„Baltic Film“ stendo ir rodomų mugėje trijų Baltijos šalių filmų programų reklama užsakyta Berlinalėje platinamame populiariame žurnale „Screen International“. Kaip ir kiekvienais metais  išleistas katalogas anglų kalba apie sukurtus 2004- 2005 m. ir šiuo metu kuriamus lietuviškus filmus. Vasario 15 ir 17 dienomis  Berlinalės mugės peržiūrų salėse kino platintojams, tarptautinių festivalių ekspertams, žurnalistams bus pristatyti devyni lietuviški filmai. Tai pilnametražis vaidybinis Janinos Lapinskaitės filmas „Stiklo šalis“, trumpametražiai vaidybiniai ir dokumentiniai filmai - Giedrės Beinoriūtės „Egzistencija“, Ramūno Greičiaus „Baltos dėmės mėlyname“, Vytauto V.Landsbergio „Niujorkas – mano šuo“, Audriaus Stonio „Tas, kurio nėra“. Bus parodyti ir trys animaciniai filmai – Aurikos ir Algirdo Selenių „Moters gimimas“, Antano Janausko „Trumpas sujungimas“ ir Iljos Bereznicko „Baubo aritmetika“. Mugėje bus galima pamatyti naujausią režisieriaus Algimanto Maceinos dokumentinį filmą „Šalia jūsų“, kurio premjera Lietuvoje įvyks jau po Berlyno festivalio.

Lietuvos kino pristatymą Berlinalės mugėje finansuoja Kultūros ministerija (40 tūkst.lt.). Berlyno festivalio mugės organizatoriai šįmet tikisi sulaukti apie 2,5 tūkst. svečių iš viso pasaulio.

Komentarai