Lietuvos kinematografininkų sąjunga skelbia konkursą 2005-ųjų sąjungos premijai gauti

Lietuvos kinematografininkų sąjungos inf.
2005 gegužės 31 d.
Sąjungos premija (prizas ir piniginė premija) bus skirta vienam ar keliems Lietuvos kino kūrėjams už reikšmingiausią 2004–2005 metų kinematografijos kūrinį (kūrybinį darbą). Iškilmingas premijos įteikimas įvyks gruodžio mėnesį.
 
Paraiškas pateikti Sąjungai, adresu Vasario 16-osios g. 13, Vilnius, iki š.m. lapkričio 1 dienos. Paraiškose būtina nurodyti filmo ir filmą sukūrusios studijos rekvizitus.
 
Sąjungos premijos laureatais jau yra tapę šie kino kūrėjai:
 
1999 m. – kino operatorius Rimvydas Leipus už originalius vizualinius sprendimus filmuose „Kiemas“ (rež. Valdas Navasaitis), „Ketursparnė“ (rež. Ramunė Kudzmanaitė), „Devynių vartų miestas“ (rež. Kristijonas Vildžiūnas).
 
2000 m. – kino režisierius Šarūnas Bartas už filmo „Laisvė“ režisūros savitumą ir kino kalbos ieškojimus ir knygos „Kinas Lietuvoje“ autorius Vytautas Mikalauskas už svarų indėlį į Lietuvos kinematografijos istoriją.
 
2001 m. – kino režisierius Audrius Stonys už filmą „Viena“.
 
2002 m. – kompozitorius Kipras Mašanauskas už garso takelį kino filme „K+M+B“ (rež. Romas Lileikis) ir kino režisierius Almantas Grikevičius už filmą „Pastabos gyvenimo būdo paraštėse“.
 
2003 m. – kino režisierius Arūnas Matelis už profesinį meistriškumą, atskleidžiant kasdienybės filosofines prasmes filme „Sekmadienis. Evangelija pagal liftininką Albertą“.
 
2004 m. – kino operatorius Algimantas Mikutėnas už aukštą profesinį meistriškumą.
Komentarai