Spalio 6 d. Liepcigo kino festivalyje įvyks Arūno Matelio filmo "Prieš parskrendant į Žemę" pasaulinė premjera

Nominum inf.
2005 spalio 5 d.
Pirmadienį,  Spalio 3d (tęsis iki 9 d.) prasidėjo tarptautinis Leipcigo kino festivalis.
Festivalis atidaromas Christian Frei filmu "The Giant Buddhas". Tai filmas apie pasaulyje sensaciją ir protestus sukėlusį įvykį, kai talibų fanatikai, norėdami pademonstruoti savo valdžią  Afganistane, susprogdino pasaulio paveldu vadintas  1500 metų senumo  istorines Budų skulptūras.
 Festivalio konkursinėje programoje 19 filmų iš 12 pasaulio šalių. Tarp jų ir naujausias Arūno Matelio filmas "Prieš parskrendant į Žemę". Dėl pagrindinių prizų  "Auksinio balandžio " ir "Sidabrinio balandžio" be lietuviško filmo dalyvaus įvairios trukmės filmai  iš Anglijos, JAV, Danijos, Švedijos, Vokietijos, Rusijos,  Australijos, Lenkijos ir kt.
 
Arūno Matelio filmo "Prieš parskrendant į Žemę" rodymas festivalyje, o kartu ir filmo pasaulinė premjera įvyks ketvirtadienį spalio 6d. Be tradicinio kartojimo dar numatytas ir papildomas rodymas Discovery "Europos talentų mokyklos" (Discovery Campus) dalyviams bei dėstytojams kartu su  A.Matelio vieša paskaita/diskusija apie filmo kūrimą ir prodiusavimo realijas šiandieniniame Europos dokumentiniame kine.
 
Tarptautinis Leipcigo kino festivalis, šiemet organizuojamas 48-ąjį kartą, yra didžiausias Vokietijoje vykstantis dokumentinio kino festivalis bei vienas iš svarbiausių dokumentinio kino festivalių pasaulyje. Festivalio atrankos komisijai viso buvo pateikta virš 2000 filmų.
 
 
Papild. info :
Algimante , studijos NOMINUM projektų vadovė
mob 861241012 . algimante@nominum.lt
Komentarai