Naujas režisierių Dianos ir Kornelijaus Matuzevičių filmas pakviestas dalyvauti Tarptautiniame Bilbao kino festivalyje

LFC inf.
2005 lapkričio 18 d.
Lapkričio 21 -26 dienomis Ispanijoje, 47 –ame Tarptautiniame Bilbao dokumentinių ir trumpametražių filmų festivalio konkursinėje programoje pakviestas dalyvauti naujausias režisierių Dianos ir Kornelijaus Matuzevičių filmas “Horizontai arba gyvenimas luvruose”.
Šio filmo premjera įvyko Vilniaus dokumentinių filmų festivalio uždarymo vakarą. “Horizontų arba gyvenimo luvruose” herojus – Šatrijos ūkininkas Vytautas, per dvylika metų supirkęs 283 ha žemės ir vadinamas Šatrijos latifundininku. “Ar lieka laiko žmogui, pasinėrusiam į kasdienius rūpesčius, atsakyti savo paties iškeltą klausimą : « Kam tu gyveni šioje žemėje ir ką tu turi padaryti?.. » - klausia savo naujausiu filmu režisieriai D. ir K.Matuzevičiai. Filmas sukurtas “Studijoje 2”.
1999 m. Bilbao tarptautiniame festivalyje dalyvavo D. ir K. Matuzevičių filmas “Būti”.
Šių režisierių filmai dažnai kviečiami į tarptautinius dokumentinio kino festivalius, yra ne kartą pelnę garsiausių festivalių apdovanojimus, tarp kurių – geriausio trumpametražio dokumentinio filmo prizas festivalyje “Cinema du reel” (George Pompidou centras, Paryžius) už filmą “Šičionykštė” (2001); geriausio trumpametražio dokumentinio filmo prizas vizualinio meno festivalyje “Mediawave” Derase (Vengrija) už filmą “Už slenksčio” (1995); “Auksinių vartų” prizas San Francisko tarptautiniame kino festivalyje, FIPRESCI prizas Krokuvos (Lenkija) tarptautiniame dokumentinių filmų festivalyje, pagrindinis prizas Oberhauzeno (Vokietija) tarptautiniame trumpametražių filmų festivalyje už filmą “Iliuzijos” (1993) ir kt.
Komentarai