Išleistas filmo “Baltos dėmės mėlyname” DVD

LFC inf.
2005 lapkričio 20 d.
Lietuvoje pirmą kartą pasirodė filmo DVD, išleistas laikantis įprastų tarptautinių standartų. Be paties filmo jame yra papildomos medžiagos: interviu su filmo kūrėjais, filmas apie filmą, nuotraukos. Taip „Cinevera“ ir „Garsų pasaulis“ išleido Ramūno Greičiaus trumpametražio filmo „Baltos dėmės mėlyname“ DVD.
 
„Baltos dėmės mėlyname“ – tai jau trečias režisieriaus bei operatoriaus Ramūno Greičiaus vaidybinis filmas. Šio filmo premjera įvyko 61-ajame Venecijos kino festivalyje, trumpametražių filmų konkursinėje programoje. Žinomo lietuvių kino kūrėjo juosta jau apkeliavo daugiau nei 40 tarptautinių kino festivalių, apdovanota prizais. Svarbiausi iš jų pelnyti garsiausiame pasaulyje trumpo metražų filmų festivalyje Klermon-Ferane (Prancūzija) už filmo garso takelį (filmo kompozitorius Giedrius Puskunigis, garso režisierius Artūras Pugačiauskas), Atvirame NVS ir Baltijos šalių kino festivalyje Anapoje „Kinošok“ už kūrybiškumą.
 
Jau ankstesni R.Greičiaus, garsios kino mokyklos FAMU (Praha) absolvento, filmai sulaukė tarptautinių festivalių dėmesio. Debiutinis filmas „Vasara tolimų skrydžių metas“  (1997) buvo rodomas Kanų festivalio kino mokyklų programoje „Cinéfondation“, Traptautiniame Oberhauzeno (Vokietija) trumpametražių filmų festivalyje. „Jūreivių valsas“ (2000) Tarptautiniame  Kotbuso (Vokietija) kino festivalyje apdovanotas prizu už geriausią filmą.
 
„Baltos dėmės mėlyname“ – jaunos merginos, paauglės brendimo istorija.  Ji skaudžiai pergyvena  tėvų skyrybas ir keistoje realybėje, kurortinio miestelio pakraštyje, atranda savo sapnų motyvą – laimingus žmones. Paauglė susikuria laimės formulę ir bando ją  padovanoti  savo mamai.
 
„Šio filmo idėja atsirado iš buriuojančios mergaitės įvaizdžio. Man atrodo, kad tai labai gražu ir prasminga“, -- sako filmo režisierius, operatorius bei scenarijaus autorius Ramūnas Greičius.
 
„Baltos dėmės mėlyname“ sukuriamas iš jausmų ir emocijų proveržių, dialogų nuotrupų. Filmo nuotaiką sustiprina ir paryškina nė akimirkai nenutylanti grakšti, žaisminga muzika, sukurta Giedriaus Puskunigio, nuostabūs marių vaizdai. 
 
 
Filme vaidina žinomi Lietuvos teatro ir kino aktoriai Eglė Mikulionytė, Vaidotas Martinaitis bei kino debiutantai Jorūnė Greičiūtė, Bartas Plaušinaitis, Jūratė Bitinaitė, Ieva Kaminskaitė. Filmo prodiuseris - Kęstas Drazdauskas.
 
Filmo DVD platinamas „Garsų pasaulio“ nuomos ir pardavimo tinkluose „Videoline“ ir internetu  www.cinevera.lt
Komentarai