Sausio 26 d. - naujo režisierių Dianos ir Kornelijaus Matuzevičių filmo premjera

"Skalvijos" inf.
2006 sausio 16 d.

“Skalvijos” kino centre sausio 26 d. 19 val. žiūrovai vėl galės susitikti su režisieriais Diana ir Kornelijumi Matuzevičiais. Dokumentinio kino kūrėjai Lietuvių kino vakare pristatys naująjį savo filmą “Nueinančios vasaros teatrai”. Dar visai neseniai, 2005 m. lapkričio mėnesį vykusiame Vilniaus dokumentinių filmų festivalyje buvo parodyta filmo “Horizontai arba gyvenimas luvruose” premjera apie šių laikų ūkininką, filosofuojantį gyvenimo prasmės, lietuviškumo klausimais.

Naujausias Matuzevičių filmas apie literatūrologės Elenos Nijolės Bukelienės namų teatrą, egzistuojantį jau penktąjį sezoną. Vasarnamyje kuriamas spektaklis “Kaliausės mirtis” pagal to paties pavadinimo Kosto Ostrausko pjesę. Tai jau antrasis bandymas. Praėjo dveji metai. Aktoriai gerokai subrendo. Jiems jau nebe dešimt ir K.Ostrausko parabolės lengviau įveikiamos. O ir atsisveikinimas su vaikyste kur kas žavesnis ir turiningesnis namų teatre ant Skaisčio ežero kranto.

Režisieriai Diana ir Kornelijus Matuzevičiai. Operatorius Kornelijus Matuzevičius. Garso operatoriai Viktoras Juzonis ir Elvinas Sereikis. Prodiuseris Kęstutis Petrulis.

Filmo trukmė - 48 min.

 

 

Komentarai