Jau nufilmuotos svarbiausios režisieriaus Gyčio Lukšo būsimo filmo "Duburys" scenos

"Studijos 2" inf.
2007 rugsėjo 24 d.

 „Studijos 2“ kūrybinė grupė baigė filmuoti pagrindines vaidybinio pilnametražio kino filmo „Duburys“ scenas Vilniuje ir daro pertrauką. Šių metų lapkričio mėn. pabaigoje planuojama užbaigti visus filmavimo darbus.

Kuriamas filmas papasakos apie sovietmečio nykumos palaužtą žmogų, kurio likimas liko nepastebėtas. Pagrindinis filmo herojus Juozapas Gaučys, pasibaigus nerūpestingai vaikystei kaime, išvažiuoja į miestą, baigia mokslus, pradeda dirbti ir apsigyvena ankštame bendrabutyje, kuris, be triukšmingų kaimynų, jam padovanoja ir lemtingą meilę. Filmo herojaus gyvenimo istorija, atskleis kuklią, bet kartu ir labai nuoširdžią viso sovietmečio kasdienybę.

„Pasirinkau šią temą galbūt dėl to, kad mano visas gyvenimas praėjo tuo laiku, man tai gerai pažįstama, tai sutapo su mano jaunyste – geriausiu gyvenimo etapu. Juk visuomet pasakoji apie tai, ką geriausiai žinai, ko tau nereikia sugalvoti, meluoti, prigalvoti, kas tau pažįstama – ten tu jautiesi stipriausias, – kalba kino juostos režisierius G. Lukšas, kuriantis filmą pagal Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Romualdo Granausko to paties pavadinimo romaną. – Mes dar visi viena koja esame ten, ir dabar galime ramiai atsisukti ir galbūt objektyviau, teisingiau pasižiūrėti į tą laiką. Ne be reikalo visose postsovietinėse šalyse – vengrų, čekų, lenkų kinas – ypač daug filmų kuriama šia tematika. Ir žiūrovai plūste plūsta į sales, nes visiems yra įdomu tas kažkas, iš ko mes visai neseniai išėjome ir kuo gana ilgai gyvenome.“

Būsimą filmą „Duburys“ režisierius įsivaizduoja dramatišką, bet kartu ir emociškai labai spalvingą. Filmas skirtas įvairaus amžiaus žiūrovui. Siekiant išsaugoti tų laikų unikalumą ir autentiškumą, filme aktoriai prabils lietuvių ir rusų kalbomis. Dvi moteris iš trijų pagrindinių herojų – Klavą ir Mašką – suvaidins rusakalbės aktorės iš Ukrainos Jevgenija Varenica ir Oksana Borbat. Pagrindinį filmo personažą Juozapą Gaučį įkūnys kine debiutuojantis lietuvių aktorius Giedrius Kiela. Epizodinius vaidmenis atliko pripažinti ir gerai pažįstami aktoriai Valentinas Masalskis, Jūratė Onaitytė, Eglė Mikulionytė, Darius Meškauskas, Vladimiras Jefremovas ir kiti.

Filmą „Duburys“ kuria kino studija „Studija 2“ bendradarbiaudama su „Lietuvos Kino Studija“. Filmą kino teatruose galėsime išvysti 2008 metais.

Filmo operatorius Viktoras Radzevičius

Dailininkas Augis Kepežinskas

Prodiuseriai Arūnas Stoškus ir Kęstutis Petrulis

 

 

 

Komentarai