Lietuviškų animacinių filmų rinkinys DVD „Lietuvių šventės ir sakmės“

"Filmų štrichų" inf.
2007 gruodžio 7 d.

Gruodžio mėnesį bus išleistas Jūratės Leikaitės animacinių filmų rinkinys DVD formate „Lietuvių šventės ir sakmės“. Visi filmai sukurti 2003–2007 metais.

 

Rinkinyje - filmai, apkeliavę daugybę pasaulio šalių, dalyvavo Kinijos, Japonijos, Vokietijos, Kroatijos, Lenkijos, Bulgarijos, Prancūzijos tarpatautiniuose festivaliuose. Tarptautiniame animacijos festivalyje Tindirindis, vyksiančiame Vilniuje, yra laimėję prizus ir diplomus.

 

Rinkinyje taip pat rasime ir dokumentinių filmų apie gamybos užkulisius, apie švenčių tradicijas šiuo metu Lietuvoje, interviu su tautodailininkais ir rimčiau susipažinsite su garsaus lietuvių grafiko Viktoro Petravičiaus kūryba.

 

Pirmame rinkinyje „Lietuvių šventės ir sakmės“ rasime animacinius filmus apie Jonines, Užgavėnes, Velykas ir archainę lietuvių sakmę „Marti iš jaujos“.

 

DVD animacinių ir dokumentinių filmų rinkinys buvo palankiai priimtas Lietuvos Švietimo ministerijos organizuotame seminare lapkričio 5-6 dienomis Druskininkuose „Pasaulio supratimas tradicinėje lietuvių kultūroje“.

 

 

Komentarai