Naujas pilnametražis vaidybinis filmas „Nereikalingi žmonės“ kino teatruose pradedamas rodyti nuo sausio 11 dienos

"Forum cinemas", lfc.lt inf.
2008 sausio 7 d.

Nuo sausio 11 dienos kino teatruose pradedamas rodyti naujas vaidybinis pilnametražis Mario Martinsono filmas „Nereikalingi žmonės“. Kūrybinė filmo grupė lietuviško kino gerbėjams parengė malonių siurprizų. Perkantys bilietus į „Nereikalingus žmones“ galės gauti originalias skrajutes su juostoje vaidinančių aktorių autografais. Premjeros metu kai kam nusišypsos galimybė laimėti filmo plakatų, ant kurių taip pat puikuosis visų pagrindinių aktorių ir režisieriaus parašai.

Drama „Nereikalingi žmonės“ pasakoja intriguojančią ir kartu jautrią istoriją apie sudėtingus ir vėliau tarpusavyje susiliejančius kelių žmonių likimus. Skurdo vedama jauna mergina Valda emigruoja į Airiją, tikėdamasi, kad uždirbti pinigai leis susigrąžinti vaiką iš vaikų namų. Jai nežinant berniuką įsivaikina po ilgų metų iš vyro šešėlio išsivadavusi Nora. Vis labiau gyvenime įsitvirtinanti moteris kelia pavojų intrigantės Laimos karjerai, kuri, pasinaudodama Valdos fantazijomis, ieško bet kokios galimybės šantažuoti Norą. Nelengvai užgimstančiai Pauliaus laimei iškyla rimtas pavojus. Intriguojančiam siužetui įgaunant pagreitį aiškėja, kad viskas nėra taip, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio: filmo herojų likimai mistiškai susipynę, o raktas į tiesą slypi vienoje tragiškoje praeities akimirkoje

Režisierius Maris Martinsons pagrindinius vaidmenis „Nereikalinguose žmonėse“ pakvietė atlikti Dalią Michelevičiūtę, Kostą Smoriginą, Valdą Bičkutę, Daivą Tamošiūnaitę–Budrę ir Andrių Mamontovą, kuris filmui sukūrė ir muzką.

Filmas sukurtas privačiomis lėšomis, jį prodiusavo kompanijos ART&A, ARTeta ir Lietuvos kino studija.

 

 

 

Komentarai