Režisierės Kristinos Buožytės "Kolekcionierė" - jau antras lietuviškas filmas, pakviestas į Karlovy Vary festivalį

lfc.lt inf.
2008 birželio 3 d.

Režisierės Kristinos Buožytės vaidybinis pilnametražis filmas "Kolekcionierė" pakviestas dalyvauti konkursinėje Tarptautinio 43-iojo festivalio Karlovy Vary ( Čekija) programoje "East of the West".

Ši programa prieš kelis metus buvo sugalvota tam, kad joje galėtų konkuruoti tarpusavyje filmai iš Centrinės ir Rytų Europos. 2005 metais į šią konkursinė programą buvo pakvietsas vaidybinis rež. Janinos Lapinskaitės filmas "Stiklo šalis".

"Kolekcionierė" - jau antras filmas, pakviestas dalyvauti šiųmetiniame festivalyje Karlovy Vary.

"Kolekcionierės" režisierė Kristina Buožytė birželio 13 d. šiuo darbu gins magistro vardą savojoje alma mater - Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Neseniai pranešėme, kad naujas meninės dokumentikos filmas "Vabzdžių dresuotojas", pasakojantis apie tūrinės animacijos pradininką Vladislavą Starevičių, pakviestas dalyvauti konkursinėje dokumentinių filmų programoje šiųmetiniame Tarptautiniame Karlovy Vary (Čekija) festivalyje.

Filmo režisieriai Linas Augutis ir Donatas Ulvydas, operatorius Ramūnas Greičius, dailininkė Jurgita Gerdvilaitė, vaidina Gediminas Girdvainis, prodiuserė Rasa Miškinytė.

„Vabzdžių dresuotojas“ – tarptautinė ko-produkcija finansuota Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos, Lietuvos kultūros ir sporto rėmimo fondo, Lenkijos kino instituto, Europos Sąjungos MEDIA programos, kaip ir visuomeninių transliuotojų: NHK (Japonija), AVRO (Olandija), DR-TV (Danija), SVT (Švedija), YLE (Suomija), NRK (Norvegija), TSR (Šveicarija), ETV (Estija), LRT (Lietuva).

Karlovy Vary festivalis yra vienas seniausių ir garbingiausių "A" klasės festivalių Rytų ir Centrinėje Europoje. Šįmet jis vyks liepos 4 -12 dienomis.

1960 m. Karlovy Varų festivalyje lietuviškas novelių filmas “Gyvieji didvyriai” (rež. Balys Bratkauskas, Marijonas Giedrys, Vytautas Žalakevičius, Arūnas Žebriūnas) buvo apdovanotas pagrindiniu festivalio prizu, B. Bratkausko režisuota šiame filme novelė “Lakštingala” pelnė Tarptautinės kritikų asociacijos prizą, o operatorius Jonas Gricius už poetiškai išreikštą mintį režisieriaus Arūno Žebriūno novelėje “Paskutinis šūvis” buvo apdovanotas diplomu.
 
Nuo 1990 metų įvairiose Karlovy Varų festivalio programose yra dalyvavę Šarūno Barto filmai “Praėjusios dienos atminimui” ir “Koridorius”, Dianos ir Kornelijaus Matuzevičių dokumentinis filmas “Laukimas”, Audriaus Stonio dokumentinis filmas “Viena”, vaidybiniai filmai “Kiemas” (rež. Valdas Navasaitis) ir “Nuomos sutartis” (rež. Kristijonas Vildžiūnas).
 
Komentarai