Studija “Monoklis” kviečia ištraukti kino scenarijus iš stalčių

Studijos”Monoklis” inf.
2008 liepos 29 d.

Studija Monoklis” kartu su Lietuvos kinematografininkų sąjunga organizuoja kino scenarijų skaitymo konkursą “Kino spektaklis’ 2008”. Pagrindinis projekto tikslas – skatinti lietuviškų kino scenarijų rašymą, bei jų kokybės vystymą.

Kino profesionalai ir aukštųjų mokyklų paskutiniųjų kursų studentai kviečiami iki spalio 1 dienos konkursui siųsti pilnametražių vaidybinių filmų scenarijus adresu: kinoskaitymai@monoklis.lt.

 

Scenarijų atranką vykdys kompetentinga komisija, sudaryta iš profesionalių režisierių, kino kritikų, scenaristų ir kino prodiuserių. Komisija iki lapkričio 1 dienos paskelbs penkis geriausius scenarijus ir penkis kino režisierius, gruodžio mėnesį kursiančius kino spektaklius. Kino spektakliuose privaloma naudoti filmavimo techniką, ekraną.

Pasirinkta patraukli ir novatoriška scenarijų skaitymo forma savo principu yra artima teatro scenose pjesių skaitymams, kurie jau vykdomi daugelį metų.

Konkurso nuostatai ir dalyvio anketa skelbiami internetiniuose puslapiuose www.monoklis.lt ir www.kinosajunga.lt. Projektą remia LR kultūros ministerija ir Kultūros rėmimo fondas.

 

 

 

Komentarai