Režisierės Janinos Lapinskaitės filmai - DVD formate

"Garsų pasaulio įrašų" inf.
2009 kovo 19 d.
Lietuviško kino gerbėjus „Videoline“ skuba pradžiuginti puikia naujiena - jau pasirodė kino režisierės, o taip pat Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentės, Kino ir TV katedros vedėjos Janinos Lapinskaitės filmų DVD „Janinos Lapinskaitės filmai“.


Šiame DVD rasite keturis kino režisierės dokumentinius filmus: Iš elfų gyvenimo”, 25 min., 1996 m., Venera su katinu”, 24 min., 1997 m., “Šokanti ant stogų”, 25 min., 2008 m., “Venecijaus gyvenimas ir Cezario mirtis”, 55 min., 2002 m. (filmas pelnė apdovanojimą Permės dokumentinio kino festivalyje „Flahertiana“).

Pati režisierė teigia, kad jos filmų herojai neieško ir nereikalauja dėmesio, nenori afišuotis. Jie režisierei, o ne ji jiems reikalinga. Beveik visi J. Lapinskaitės filmai baigiasi kažkieno judėjimu horizonto link.


Režisierė Janina Lapinskaitė nuosekliai tobulina savitą, “tarpinį” tarp vaidybinio ir dokumentinio kino stilių. Visada tiksliai jaučia neišsakytą savo personažų egzistavimo tragizmą. Jos herojai – autsaideriai. Reikia įžvalgumo apskritai juos pamatyti, reikia narsos apie juos prabilti.

Saulius Macaitis


Komentarai