Studento Sauliaus Lukoševičiaus filmas skynė laurus Amerikoje

LMTA Mokomosios TV ir kino studijos inf.
2010 vasario 3 d.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolvento Sauliaus Lukoševičiaus dokumentinis filmas „Get Trauma“ pelnė pagrindinį prizą trumpametražių filmų festivalyje „Dailyfilm.tv DSLR“ Amerikoje.

„Smagu nugalėti, nedažnai pasitaiko“, - sako S. Lukoševičius.

Dokumentinėje juostoje „Get Trauma“ pasakojama apie ekstremalaus sporto klubo „Next Level“ narius, užsiimančius jėgos aitvarų sportu (angl. kite surfing).  Šis trumpametražis filmas yra dalis S. Lukoševičiaus bakalauro studijų diplominio darbo.

„Tai filmas ne tik apie “kaitavimą”. Tai filmas apie šiuolaikinio jaunimo laisvalaikio praleidimą, gyvenimo būdą, šio klubo narių tarpusavio santykius“, - teigia S. Lukoševičius. Filmo premjera numatoma š. m. birželį.

JAV organizuojamame festivalyje „Dailyfilm.tv DSLR“ rungiasi skaitmeniniais filmuojančiais fotoaparatais („Nikon D90“, „Canon EOS 5D Mark II“, „Panasonic DMC-GH1“ ir kt.) sukurtos juostos. 

Sukurti filmai varžėsi trijose kategorijose – dokumentinių ir vaidybinių filmų, muzikinio klipo. Pagrindiniai vertinimo kriterijai: originalumas, techniniai gabumai, išradingumas, pritaikymas pasaulinei publikai.

S. Lukoševičiaus juosta „Get Trauma“ pelnė pirmąją vietą dokumentinių filmų kategorijoje.

Kiekvienos kategorijos nugalėtojui suteikiamas 1500 USD vertės prizas (priedai, darantys fotoaparatą patogesniu filmavimui).

Žiuri sudarė JAV žinomi fotografai ir televizijos filmų gamintojai.

Filmui „Get Trauma“ muziką kūrė jaunas žinomas kompozitorius Titas Petrikis. Filmą remia foto studija “Geri Kadrai”.

Saulius Lukoševičius studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, teatro ir kino fakultete, operatoriaus meistriškumo specialybę. Šiuo metu jis yra ketvirtame kurse.

Filmą galima pamatyti adresu: http://www.vimeo.com/7460954

Apie festivalį: http://www.dailyfilm.tv/festivals/dailyfilmtv-dslr-short-film-contest

Komentarai