Šiandien prasidedančiame jubiliejiniame Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje - naujas Šarūno Barto filmas

lfc.lt inf.
2010 vasario 11 d.

Šiandien prasideda jubiliejinis 60-asis Tarptautinis Berlyno kino festivalis – vienas iš svarbiausių ir įtakingiausių šiuolaikinio kinematografo forumų.

 

Viena iš populiariausių oficialių forumo programų „Forumas“ šįmet švenčia 40-metį.

 

„Forumo“ programoje – ir lietuvių režisieriaus Šarūno Barto naujausias vaidybinis filmas, kurio originalus pavadinimas, skelbiamas Berlinalės dokumentuose, - „Indigène d’Eurasie“ („Eurazijos aborigenas“, angl. - Eastern Drift, darbinis filmo pavadinimas buvo „Lisabona 02“). Šalys-filmo gamintojos – Prancūzija, Lietuva, Rusija.

 

Filmas festivalyje anonsuojamas kaip istorija apie nusikaltėlį, kuris, gelbėdamas savo kailį, leidžiasi į kelionę skersai Europą. Ten – Genos gyvenimo istorijos vietos ir moterys, nieko gero nežadanti dabartis.

 

“Šarūnas Bartas vaizduoja tamsų globalaus pasaulio, kuriame vertybės atrodo dingusios kartu su saulės šviesa, paveikslą (...). Tai XXI a. „juodasis kinas“(...), - rašo  festivalio kataloge Hansas -Joachimas Fetzeris.

 

Pagrindinį herojų Geną vaidina pats režisierius Š. Bartas. Filme taip pat vaidina Elisa Sednaoui, Erwan Ribard, Klavdija Koršunova    

 

http://www.kinema.lt/lt/40724917022820/

 

Naujausias Š. Barto filmas kino kritikams ir žurnalistams bus parodytas jau šįvakar, vasario 11 d. 19 val., vėliau įvyks dar keturios jo peržiūros – vasario 13, 14, 16 ir 21 d. įvairiose Berlinalės vietose.

 

Dalyvauti pagrindinėje 40-ojo „Forumo“ programoje pakviesti 34 filmai iš viso pasaulio, iš jų 19 filmų kūrėjai Berlinalėje švęs pasaulinę, o 12 - tarptautinę premjerą.

 

Festivalis vyks vasario 11-21 d.

 

Informaciją apie festivalį rasite tinklalapyje www.berlinale.de

 

Š. Barto filmoIndigène d’Eurasie“  kadras.

Komentarai