Kino teatras „Pasaka“ akciją DAROM 2010 užbaigs nemokamu ekologiško kino seansu

"Pasakos" inf.
2010 balandžio 14 d.

Aplinkos švarinimo akcijoje DAROM 2010 dalyvaujantis kino teatras „Pasaka“, aplinka besirūpinančius ir ekologiškam gyvenimui prijaučiančius vilniečius šeštadienio vakarą kviečia į kiną po atviru dangumi. Bendradarbiaujant su ekologiniu projektu „Velokinas“ ir ,,Ekoinstitutu” žiūrovams dovanojamas nemokamas dokumentinės juostos ,,Grėsmingas signalas” seansas.

 

Dokumentinė juosta ,,Grėsmingas signalas” (rež. Talal Jabari, 2009, JAV) po europinės premjeros šių metų ,,Kino pavasaryje” sukėlė tikrą diskusijų audrą – apie galimą mobiliųjų telefonų žalą jau prabilo ir mobiliojo ryšio operatorių atstovai bei Seimo nariai.

 

Gausių diskusijų priežastis – filme pateikiami šokiruojantys ir niekur anksčiau negirdėti faktai apie vieną didžiausių šio amžiaus biologinių eksperimentų – masinį mobiliųjų telefonų ir jų skleidžiamos elektromagnetinės spinduliuotės plitimą. Juostoje pateikiamos autoritetingų mokslininkų bei tyrėjų išvados, pasakojamos tikros, nuo elektromagnetinės spinduliuotės poveikio kenčiančių žmonių istorijos. Visa tai filmo režisierius meistriškai apjungė į žiūrovą prikaustančią per pasaulį keliaujančią dokumentinę juostą.

 

Šeštadienio, oficialios DAROM 2010 dienos pavakarę, filmas bus rodomas po atviru dangumi, o jam parodyti reikiama elektros energija bus generuojama minant dviračio pedalus. „Velokino“ idėjos iniciatoriaus Jono Dovydėno teigimu, tokiu būdu siekiama atkreipti žmonių dėmesį į elektros energijos naudojimo problematiką ir tai, kad dažnai nesusimąstoma apie jos taupymo būdus.

 

Pasak Silvinijos Simonaitytės, ,,Ekoinstituto”, pristatančio Lietuvoje filmą ,,Grėsmingas signalas”, vadovės, džiugu, kad prie ,,Ekoinstituto” misijos šviesti visuomenę aktualiomis ekologinėmis temomis ir taip priimti labiau informuotus ir pagrįstus kasdienius sprendimus, šiandien jungiasi ir daugiau iniciatyvų. ,,Velokinas” – puikus pavyzdys, kaip išradinga forma galima informuoti žmones apie išties opias aplinkosaugines problemas. Tikiuosi, kad seansas paskatins žmones ne tik racionaliai naudoti elektros energiją, bet ir atsakingai naudotis mobiliuoju telefonu”, – sako S. Simonaitytė.

 

,,Velokino” projektas yra vienas iš taupaus energijos vartojimo iniciatyvos „Tiek, kiek reikia“ konkurso, kurį įgyvendino AB Rytų skirstomieji tinklai ir Pilietinės atsakomybės fondas, nugalėtojų.

 

Ekologiškas ,,Velokino” seansas, kurio metu bus rodoma dokumentinė režisieriaus Talal Jabari juosta ,,Grėsmingas signalas”, įvyks š.m. balandžio 17 dieną (šeštadienį), 20 val. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje.

 

Įgyvendinti Velokino idėją Vilniaus dailės centrui padėjo dviračių nuomos centras www.velo-city.lt, kuris suteikė seansams 8 dviračius. Veloklinika.lt projektą aprūpino reikalinga įranga, o elektronikos dalių parduotuvės „Lemona“ suteikė elektros įrangą. Daugiau informacijos apie projektą – www.velo-city.lt.

 

Kino teatras „Pasaka” - Vilniaus senamiestyje, Šv. Ignoto g. 4/3, įsikūręs naujas gero kino teatras. „Pasaka” vienu metu gali mėgautis apie 250 žiūrovų, čia veikia 3 salės. Oficiali kino teatro buveinė internete - www.kinopasaka.lt

Komentarai