„Skalvijoje“ – vaikų sukurtų animacinių filmų premjera

"Skalvijos" inf.
2010 gegužės 13 d.

„Skalvijos“ kino centro filmų programa vaikams „Karlsono kinas“ šį sekmadienį, gegužės 16 d.,12 val. kviečia šeimas su vaikais į animacijos dirbtuvėlių metu sukurtų filmų premjerą.

Per visą sezoną nuo sausio iki gegužės „Karlsono kine“ įvyko 8 animacijos dirbtuvėlės, kurių metu įvairaus amžiaus vaikai kartu su profesionaliais animatoriais Valentu Aškiniu ir Jūrate Leikaite sukūrė  8 trumpus ir linksmus animacinius filmukus pagal „Teatriuko“ dainas. Filmukuose – vaikų piešiniai,  jų mylimi, dažnai tėvelių rankomis sukurti žaislai, patys vaikai ir jų sugalvoti siužetai. Dirbtuvėlių dalyviai mokėsi dirbti su skirtingomis animacijos technikomis, žiūrėdavo lietuviškus ar europietiškus filmus vaikams, o galiausiai kino ekrane išvysdavo dirbtuvėlių metu sukurtą filmuką.

Pagaliau visi filmukai buvo sudėti į vieną bendrą filmą „Pasakų karuselė“, kurio premjera didžiajame kino ekrane ir įvyks šį sekmadienį. Programoje - filmo "Pasakų karuselė" premjera, vaikų piešinių, panaudotų filmų kūrimui, paroda, susitikimas su dirbtuvėlių vadovais Valentu Aškiniu ir Jūrate Leikaite, darbščiausio animacijos dirbtuvėlių dalyvio apdovanojimas ir, aišku, nepaprastai didelis ir saldus "Karlsono kino" tortas! Bus graži ir nuotaikinga šventė!

 

Apie „Karlsono kiną“

 

„Karlsono kinas“ - tai speciali šeimai skirta kino filmų programa, kurioje rodomi lietuviški ir europietiški animaciniai, vaidybiniai ir dokumentiniai filmai vaikams nuo 3 metų ir vyresniems. Savaitgaliais, nuo 13 val., „Karlsono kinas“ laukia šeimų su vaikais, o kas antrą mėnesio sekmadienį prieš kino seansus  lygiai vidurdienį vaikams rengiamos animacijos dirbtuvėlės. „Karlsono kino“ programa vyksta kiekvieną savaitgalį, o kiekvieną mėnesį rodomų filmų repertuaras yra papildomas teminiais filmais. 

Komentarai