„Skalvijoje“ – specialus „Serafinos“ seansas ir nemokamos tapybos dirbtuvės

"Skalvijos" inf.
2010 gegužės 18 d.

„Skalvijos“ kino centras nuo gegužės 14 d. pradėjo rodyti prancūzų režisieriaus Martino Provosto filmą „Serafina“, 2008 m. pelniusį net 7 Prancūzijos kino „Cezario“ apdovanojimus.

 

„Skalvija“ ne tik kviečia pasižiūrėti filmą, bet ir artimiau susipažinti su prancūzų dailininke Serafina Luji, kurios gyvenimo istorija remiantis ir buvo sukurtas filmas.

 

Gegužės 18 d. 19 val. prieš filmą dailininkė Arūnė Tornau papasakos apie savamokslę menininkę, apie Naivaus meno (primityvizmo) kryptį, kurio atstove Serafina laikoma, parodys jos tapybos darbų reprodukcijas.

 

Gegužės 20 d. „Skalvija“ kartu su Jūratės Stauskaitės vadovaujama Dailės mokykla organizuoja nemokamas tapybos kūrybines dirbtuves, kurios prasidės 17.30 „Skalvijos“ foje ir truks iki „Serafinos“ seanso pradžios – 19 val. Dirbtuvių vadovė tapytoja Arūnė Tornau ragina visus norinčius patirti, ką jaučia dailininkas, atsistojęs prie molberto. Dirbtuvių metu sukurti darbai bus eksponuojami „Skalvijos“ galerijoje.

 

„Kaip rodo meno istorija, niekada nežinai, kada gali atsiskleisti tavo talentas. Visiems primityvistams būdinga tai, kad jie pradėdavo kurti sulaukę 40-50 metų, neturėdami meninio išsilavinimo. Tačiau jie turi tai, ko neturi profesionalai – vaikišką žvilgsnį ir naivumą. Tokia buvo ir Serafina“, - sako A. Tornau.

 

Registruotis į tapybos dirbtuves kviečiame iki gegužės 19 d. elektroniniu adresu info@skalvija.lt, dalyvių skaičius ribojamas.

Komentarai