Filmas „Lernavan“ atrinktas į tarptautinio festivalio konkursinę programą Latvijoje

Monoklio inf.
2010 gegužės 26 d.

Studijos „Monoklis“ platinamas filmas „Lernavan“ (režisierius Marat Sargsyan) pakviestas dalyvauti 10-ojo tarptautinio trumpametražių filmų festivalio „2ANNAS“ Baltijos konkursinėje programoje. Filmas susirungs su Latvijos ir Estijos trumpametražiais filmais. Festivalio filmų atrankos komisija išskyrė pagrindinį vertinimo kriterijų – meniškai nufilmuotą originalią filmo idėją. Konkursinės festivalio programos rezultatai turėtų būti paskelbti gegužės 29d.

Taip pat Marat'o Sargsyan filmas „Lernavan“ yra nuominuotas „Sidabrinės gervės'2010“ kino apdovanojimų kategorijoje, kaip metų geriausias trumpametražis filmas, o filmo operatorius Vilius Mačiulskis - metų geriausio operatoriaus nominacijoje. Apdovanojimų ceremonija įvyks gegužės 28d.

Prieš metus LMTA režisieriaus diplomą įgijusio M.Sargsyano diplominiam filmui „Lernavan" tai - ne pirmas įvertinimas. 2009 m. festivalyje „Vilniaus Kino šortai" juosta pripažinta geriausiu vaidybiniu filmu. Serbijoje vykusiame tarptautiniame kino ir muzikos festivalyje Kustendorf „Lernavan" buvo apdovanotas Spaudos žiuri bei „Bronzinio Kiaušinio" prizais. Šių metų „Kino pavasaris“ filmą įvertino jaunojo kūrėjo skatinamuoju prizu.

„Lernavan" pasakoja apie tėvynės, kurios tokios, kokią kadaise pažinojai, jau nebėra, paieškas. Šio filmo centre - tėvas su sūnumi, ieškantys tėvo gimtinės „Lernavan". Tačiau tokios vietos nėra ir niekas net negirdėjo. Po ilgos kelionės keistu autobusu, tėvas su sūnumi atvyksta į vietą, kur nėra nei namų, nei žmonių, nei gamtos, nei žemės... stovi tik balti - kaip baltas, dar neprirašytas lapas - kalnai.

Daugiau informacijos:

www.monoklis.lt

www.2annas.lv

Komentarai